Haftanın Seçkisi

Togg T10F

Togg T10F üretim görüntüleri paylaşıldı! İşte yeni nesil Togg’un üretimi!

18 Eylül 2025
Galaxy S26 Pro

Galaxy S26 şarj hızı belli oldu! Samsung üzdü!

17 Eylül 2025
The Witcher

The Witcher 4. sezon çıkış tarihi ve fragmanı ortaya çıktı!

15 Eylül 2025
Trend Micro, Proaktif Güvenlikte Yeni Bir Çağ Başlatan Agentic SIEM’i Tanıttı

Trend Micro, Proaktif Güvenlikte Yeni Bir Çağ Başlatan Agentic SIEM’i Tanıttı

15 Eylül 2025
OnePlus 15

OnePlus 15 tasarımı ve renkleri ortaya çıktı!

16 Eylül 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Tesla’nın Ücretli Özellikleri Hacklendi!

Amerikan otomotiv devi Tesla'nın ücretli sistemleri bir grup tarafından hacklendi! Detaylar haberde.

Yazı: Bedirhan Gürlek
7 Ağustos 2023
Kategori: Haber, Otomotiv
Okuma süresi: 2 dakika
Tesla

Tesla’nın bilgi eğlence sistemini bilmeyen yoktur. Oldukça kapsamlı olan bu sistemde birçok özellik abonelik sistemi ile ücretli olarak sunuluyor. Sadece bilgi eğlence sisteminde değil otomobilin koltuk ısıtması gibi özellikleri de para ile abonelik ile sunan Tesla, bu konuda oldukça eleştiri alıyordu.

İlginizi çekebilir: Tesla Model Y Polis Arabası Oldu!

Bu bağlamda Tesla’nın bu hareketinden rahatsız olan Christian Werling liderliğindeki Technische Universität Berlin’den bir grup araştırmacı, bağımsız bir araştırmacıyla birlikte Tesla’nın sistemini hackleyerek ücretli olan özellikleri ücretsiz olarak kullandı.

Tesla

Werling liderliğindeki grubun yaptığı işlemi evde uzaktan yaptırmak isteyenler olabilir. Ancak Werling bu işlem için otomobile fiziki erişim sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Bir göz atın: Tesla Kullanıcıları Musk Yüzünden Başka Markalara Yöneliyor!

Araştırmacılar kişiler, arama kayıtları ve Wi-Fi şifreleri gibi kişisel bilgileri de çıkarabildiler. Bunu kötü amaçlı kişiler bir fırsat olarak değerlendiren kişilere hatırlatmakta fayda var, bu işlemi yapmak için otomobile fiziki erişim gerekiyor. Bundan mütevellit ilerleyen zamanlarda önemli kişilerin Tesla marka otomobilleri çalınıp içerisindeki kişisel verilere erişilmeye çalışılabilir. Tesla’dan  Araştırmacılar bulgularını önümüzdeki hafta Las Vegas’ta düzenlenecek Black Hat siber güvenlik konferansında sunmayı planlıyorlar.

Tesla

Tesla bu durum karşılığında henüz herhangi bir açıklama yapmadı. İlerleyen zamanlarda Tesla’nın bu yazılım açığını kapatması ve bu durum hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Bedirhan Gürlek

Bedirhan Gürlek

Teknoloji benim için bir meraktan öte, adeta bir yaşam biçimi. Teknoloji dünyasında Xiaomi'nin tüm ürünleri ve otomobiler ile ilgileniyorum. Sürekli araştırıyorum ve yeni şeyler öğreniyorum. Öğrendiğim bilgileri de sizinle Hardware Plus'ta paylaşıyorum. Öğrenmek ve paylaşmak benim için sonsuz bir keyif.

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya