El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmeye başlaması, birçok farklı ülkenin de Bitcoin’i yasal hale getirme konusunu düşünmesini sağladı. Bu düşünce özellikle kontrol edemeyecekleri bir mali krizle mücadele edenler tarafından daha çok gündeme geldi. Arjantin, mali durumu enflasyonla boğuşan bir ülkenin mükemmel bir örneğidir. Arjantin Devlet Başkanı Bitcoin ‘in ülkenin enflasyonla enfekte olmuş sefaletinden kurtulmasına potansiyel olarak yardımcı olabileceğine inanıyor.
Arjantin Devlet Başkanı Bitcoin hakkında olumlu düşünüyor. Yakın tarihli bir röportaj sırasında Başkan, Bitcoin’e “Hayır” demek için hiçbir neden olmadığını söyledi. Başkan şu ifadeleri kullandı:
“Aşırıya kaçmak istemiyorum ama ‘hayır’ demek için hiçbir neden yok, kripto para birimlerinin avantajı enflasyonist etkinin sıfırlanmasıdır. Bu dünya çapında bir tartışma. Benim durumumda bunun bir dikkat meselesi olduğunu itiraf etmeliyim. 20 yıl önce kimse Youtube’un bugünkü gibi olacağını hayal bile edemezdi. Belki de iyi bir yoldur.”
Başkan, kendisine “ülkede Bitcoin’in benimsenmesini isteyip istemediğine” yönelik gelen sorulara da şu yanıtı verdi:
“Her şey mümkün. Avantajın, enflasyonist etkinin büyük ölçüde ortadan kaldırılması olduğunu söylüyorlar”
Başkan genel olarak kripto pazarından bahsederken, çoğunlukla Bitcoin’den bahsetti. Röportaj, Bitcoin’in ülkelerini finansal sefaletten kurtarmak isteyen hükümetlerin dikkatini çekmek için nasıl geliştiğine dair bir fikir verdi.
El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir ihale yapma kararı, banka hesabı olmayan nüfusunun %70’inden fazlasının doğrudan telefonlarından finansal olanaklar elde etmesine yardımcı olmaktı. Bilindiği üzere El Salvador’un Bitcoin yasal ihalesi önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe girecek. Ancak ülke IMF, Dünya Bankası ve diğer pek çok dünyanın önemli finansal düzenleyicileri tarafından büyük bir muhalefetle karşılaştı. İlerleyen süreçlerde neler olacağını hep beraber göreceğiz.