İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

Snapdragon 8 Elite 2 ne zaman çıkacak çıkış tarihi yeni Qualcomm işlemci

Snapdragon 8 Elite 2 çıkış tarihi açıklandı! Yeni Qualcomm etkinliği ne zaman?

20 Mayıs 2025
xiaomi pad 7 ultra özellikleri

Xiaomi Pad 7 Ultra özellikleri belli oldu! İşte yeni Xiaomi tablet!

21 Mayıs 2025
Google

Google I/O 2025’te neler tanıtıldı? | Gemini 2.5 Pro, Flow, Imagen 4 ve dahası!

21 Mayıs 2025
galaxy a55 one ui 7 android 15

Galaxy A55 One UI 7 çıktı! Samsung A55 Android 15 aldı!

21 Mayıs 2025
ABD hava savunma sistemi altın kubbe

ABD’nin yeni hava savunma sistemi Altın Kubbe duyuruldu! Altın Kubbe neler sunuyor?

21 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Nokia, IFA’da alt ve orta segment cihazlar tanıtacak

Yazı: Salih Eray Okan
31 Temmuz 2020
Kategori: Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 dakika
Nokia IFA'da

2020 yılında Covid-19 salgınının da etkileriyle beraber sessiz bir dönem geçiren Nokia, yeni cihazlarını IFA’da tanıtarak sessizliğini bozmayı planlıyor. Nokia’nın tanıtacağı yeni cihazların alt ve ortta segmentte yer alması bekleniyor. Gelin Nokia’nın IFA’da tanıtacağı muhtemel cihazlara birlikte göz atalım.


İlginizi çekebilir: Nokia 7.3 ve 6.3 modelleri, yakın zamanda satışa sunulabilir


IFA

İçindekiler

  • Nokia 2.4
  • Nokia 6.3 ve Nokia 7.3
  • Gamora Plus

Nokia 2.4

Tanıtılması beklenen cihazlardan biri de Nokia 2.4 modeli. 6.5 inç boyutta bir ekrana ve 4500 mAh kapasiteli bataryaya sahip olacak olan 2.4, muhtemelen giriş seviyesinde konumlanacak. Ekran çözünürlüğünün ise, FHD+ yerine HD+ olması bekleniyor. Ayrıca cihazın bünyesinde barındıracağı işlemci de muhtemelen MediaTek’in Helio P22 modeli olacak. 8 adet Cortex-A53 ile desteklenen bu işlemci, 2 GHz gibi hızları destekleyebiliyor. Android 10 işletim sistemi ile sunulacak olan 2.4, bir eksi olarak ise sadece 2 GB Ram kapasitesine sahip. Beklenen olası dahili depolama kapasitesi ise 32 GB.

Cihazın arka tarafına gelince ise bizleri 13 Mp ana kamera ve 2 Mp derinlik algılayıcı olmak üzere, LED flaş ile desteklenen ikili bir kamera modülü karşılayacak. Ön tarafta yer alan özçekim kamerasının ise 5 Mp olması bekleniyor.

Nokia 6.3 ve Nokia 7.3

Covid-19 dolayısıyla ertelenen orta segment cihazlar olan 6.3 ve 7.3 modelleri de IFA’da Nokia tarafından tanıtılabilir. Nokia’nın hakkındaki birçok bilgiyi sakladığı bu 2 model ile ilgili kısıtlı bilgiye sahibiz; fakat bildiğimiz kadarıyla Nokia 7.3, Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisi ile sunulacak. 6.3 ise, Qualcomm’un Snapdragon 670 veya 675 işlemcisi ile sunulacak. Nokia 7.3 5G modelinin, 5G destekli cihaz piyasasındaki uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlardan biri olması bekleniyor. Ayrıca bu modellerde, kamera tarafında ZEISS markası ile iş birliği içine girilmiş durumda.

Gamora Plus

Gamora Plus modeli, şuanda kafalarda soru işareti olarak yerini koruyor. Snapdragon veya MediaTek işlemci kullanılmayacağı belirtile bu modelde, Unisoc adında ve Helio P22 işlemcisine denk bir işlemci kullanılması bekleniyor. GeekBench üzerinde 2 GB Ram’e sahip olduğu gözüken cihaz, TENAA’da ise 3 GB Ram ile görüntülenmiş idi. Bilgimizin kısıtlı olduğu bu model ile ilgili yayınlanacak detayları da sizlerle paylaşıyor olacağız. Peki ya siz henüz tanıtılmayan yeni Nokia cihazlar ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ve son bir hatırlatma; sosyal mesafenizi korumayı ve ellerinizi bol bol yıkamayı unutmayın!

Salih Eray Okan

Salih Eray Okan

Motosikletler ve teknoloji ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeyi seven; aynı zamanda metal müzik tutkunu Hardware Plus yazarı

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya