Apple, 2024’ün ilk çeyreğinde iPhone sevkiyatlarında yüzde 10’luk bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, Samsung’un tekrar liderliğe yükselmesine imkan tanıdı. Teknoloji devi Apple, küresel akıllı telefon pazarında yeniden zirveye çıkmak için yeni stratejiler geliştiriyor ve bu stratejilerin merkezinde rakibinin ana pazarı olan Güney Kore var. Apple, iPhone 16’nın lansmanını bu bölgede gerçekleştirmeyi planlıyor, bu da Samsung’un önünde bir avantaj elde etme fırsatı yaratabilir. Samsung’un Galaxy S25 serisinin tanıtımı 2025’e kadar beklenmediğinden, Apple önümüzdeki aylarda önemli bir üstünlük sağlayabilir.
Apple‘ın iPhone 16 lansmanı, Ekim ayı ortalarında gerçekleşecek. Güney Kore’deki operatörler, bu lansmana hazırlık için uygulama planları üzerinde çalışıyor ve pazarlama maliyetlerini hesaplıyor. Apple, bu operatörlere lansman planları hakkında bilgi vermiş gibi görünüyor. Güney Koreli yetkililer, iPhone 16’nın lansmanının ilk gerçekleşeceği ülkeler arasında Güney Kore’nin de yer alacağını doğrulamasa da bu bilgiyi inkar etmiyorlar.
İlginizi Çekebilir: Snapdragon X Elite Apple M2 ile kapıştı! Tokatladı geçti!
Eğer Apple, iPhone 16 ailesiyle Güney Kore’ye güçlü bir giriş yapmayı planlıyorsa, satışların Eylül ortasında başlaması bekleniyor. Geçen yıl iPhone 15 serisi için ön siparişler 15 Eylül’de başlamış ve resmi sürüm 22 Eylül’de gerçekleşmişti. Güney Kore, bu modellerin piyasaya sürüldüğü üçüncü ülke olmuş ve 13 Ekim’de cihazlar satışa sunulmuştu.
Samsung, 2024 yılının ilk çeyreğinde Galaxy S24 serisinin başarısıyla yüzde 933’lük bir faaliyet karı elde etti. Bu başarı, şirketin amiral gemisi modellerinin yüzde 53’lük bir paya sahip olmasından kaynaklanıyor. Apple, Güney Kore pazarına hızlı bir giriş yaparak Samsung’un bu ivmesini durdurmayı hedefliyor. Ayrıca, Çin de Apple’ın öncelikli pazarları arasında yer alıyor. Huawei’nin yeniden dirilişiyle birlikte Apple, iPhone 16’yı ilgi çekici özelliklerle donatarak bu pazarlarda üstünlük sağlamayı amaçlıyor.
Bazı analistler, iPhone 16 serisine şüpheyle yaklaşıyor. iPhone 16 ile iPhone 15 arasında büyük farklar olmaması nedeniyle, yeni modellerin yeterli yükseltmelere sahip olmayabileceğini düşünüyorlar. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın önümüzdeki yıl da zorluklar yaşayabileceğini ve sevkiyatların yüzde 15 azalabileceğini öngörüyor. Apple’ın bu yılın sonlarında yapılacak resmi duyuruda, bu endişeleri giderecek güçlü bir yenilik sunması bekleniyor.