İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Google, Fuchsia’yı Android’in yerine hazırlıyor
    • Android’i değiştirmek uzun vadeli bir girişim

Haftanın Seçkisi

iOS 18.5 güncellemesi yolda! iOS 18.5 ile gelecek yenilikler neler?

iOS 18.5 yenilikleri neler olacak? İşte iPhone’lara gelecek özellikler

12 Mayıs 2025
realme gt 7 çıkış tarihi özellikleri

Realme GT 7 küresele geliyor! Realme GT 7 ne zaman çıkacak?

11 Mayıs 2025
ios 18.5 yenilikleri neler nasıl yüklenir

iOS 18.5 güncellemesi çıktı! İşte iPhone’lara gelen yenilikler!

13 Mayıs 2025
Hyundai Tucson Prime 2025

Hyundai TUCSON donanım seçenekleri yenilendi! İşte yeni donanım!

10 Mayıs 2025
samsung

Samsung Galaxy S25 Edge ELİMİZDE! | 5.8 mm kalınlık ve dahası!

13 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Fuchsia OS önümüzdeki yıllarda Android’in yerini alabilir

Yazı: Ozan Baki
20 Temmuz 2018
Kategori: Yazılım
Okuma süresi: 3 dakika
Google Fuchsia OS

Android, yaklaşık on yıl boyunca saygıdeğer bir mobil işletim sistemi olarak hizmet verdi ve artık yolun sonuna yaklaşıyor gibi görünüyor. Android isminden (ve Chrome OS) uzaklaşmak marka tanınırlığı göz önüne alındığında şaşırtıcı görünebilir, ancak Fuchsia ile uzun vadede ise mantıklı bir hamle olabilir.


İlginizi çekebilir: Android P Beta birçok marka için yayınlandı!


İçindekiler

  • Google, Fuchsia’yı Android’in yerine hazırlıyor
    • Android’i değiştirmek uzun vadeli bir girişim

Google, Fuchsia’yı Android’in yerine hazırlıyor

Google, iki yıldan uzun bir süredir Fuchsia adlı yeni bir işletim sistemi üzerinde sessiz sedasız çalışıyor. Android ve Chrome OS’un yerini hedefleyen bu içsel proje, 100’ün üzerinde çalışanla hızla gelişmeye devam ediyor. Google’ın yeni işletim sistemi, on yıllık Android sisteminde yanlış olan birçok şeye, doğru bir bakış açısı ile bakmalarına yardımcı oluyor.

Fuchsia’nın özellikle sesli etkileşimleri ve güvenlik güncellemelerini daha iyi karşılamak için tasarlandığı bildiriliyor. Google, sistemi aynı zamanda geniş yelpazedeki cihazlara dağıtım için uygun hale getirerek, sade bir görünüm ve hissiyata sahip olmasını istiyor. Şirket böylece yıllar içinde cihaz üreticilerine ve kablosuz taşıyıcılara verdiği bazı kontrolleri yeniden kazanma fırsatı da kazanabilir. Cihaz üreticileri günümüzde güncelleme konusunda eleştiri oklarını üzerine çekmiş durumda ve yeni bir sistem, zaman içinde yeni bir cihaz almayı gerektiriyor. Operatörler de aynı şekilde bu konuda inisiyatife sahip durumda.

Google Fuchsia OS

Android’in sorunlarını ele almak ve iOS karşısında işletim sisteminin benimsenmesini sağlamak kesinlikle Google’a hitap eden şey. Ve durum şu ki; Mayıs ayı itibarıyla, Android 8 Oreo‘nun kendi ekosisteminde dağılımı yalnızca %5.7 seviyesinde ve iOS cihazların %80’inden fazlası son sürüm olan iOS 11‘i kullanıyor.

Fuchsia’nın bu noktada, bir yan projeden daha fazlası olduğu ve Android’in halefi haline geleceği konuşuluyor. Google, emektar işletim sistemindeki tasarım, dağıtım ve gizlilik konusundaki bazı iç tartışmalarını yok etmeyi ve rekabeti seven tecrübeli yazılımcılarını teşvik etmeyi amaçlayarak basit bir manevradan daha fazlası için çalışıyor. Fuchsia kadrosuyla konuşan anonim bir kaynak “kıdemli mühendisleri elde tutma projesi” olduğunu söyledi.

Google’ın konuyla ilgili resmi duruşu, bu gibi açık kaynaklı denemeleri, inovasyona yapılan bir yatırım olarak görmesi. Ayrıca Fuchsia’nın Google CEO’su Sundar Pichai’nin desteğine sahip olduğu da söyleniyor.

Android’i değiştirmek uzun vadeli bir girişim

Fuchsia’nın ciddi ve kararlı bir adım olduğunu varsaysak bile, Android ve Chrome OS’un yerini kısa sürede almasını bekleyemeyiz. Yeni işletim sistemi ile müşterileri doğru bir şekilde bilgilendirmek ve ani bir değişimden doğacak olan şok ve uyuşmazlık etkilerini azaltmak için yavaş bir geçiş olacaktır.

Android ve Chrome OS, Linux’a dayanıyor ancak Fuchsia, Zircon (eski adıyla Magenta) olarak adlandırılan farklı bir çekirdek kullanıyor. Bu nedenle, günümüz işletim sistemlerini çalıştıran cihazlarda bazı uyumluluk sorunları olabilir. Google Fuchsia’yı önümüzdeki üç yıl içinde, dizüstü bilgisayarlar gibi daha büyük makinelere geçmeden önce Google Home gibi sesli kontrol asistanları üzerinde denemek istiyor. Android için ideal bir geçişin, önümüzdeki beş yılda gerçekleşmesi öngörülüyor.

Ozan Baki

Ozan Baki

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya