Facebook ve Instagram, koronavirüs aşısı ile alakalı yalan yanlış bilgiler içeren paylaşımlara savaş açtı. Web sitesi üzerinden resmi açıklama yapan Facebook, söz konusu paylaşımları kimsenin gözünün yaşına bakmadan sileceğini ifade etti.
İlginizi çekebilir: Facebook, otomatik mesajlaşma platformu Kustomer ile anlaştı
Tüm dünya önümüzdeki haftalardan itibaren İngiltere’nin başını çektiği koronavirüs aşısı hakkında gelecek haberlere odaklanmışken, sosyal medya platformlarına da bu noktada büyük görev düşüyor. Zira artık küçükten büyüğe herkesin sosyal medya kullanması, beraberinde komplo teorilerinin bu mecralara taşınma tehlikesini de getirdi.
İçindekiler
Facebook, koronavirüs aşısı hakkında üretilen komplo teorilerine aman vermeyecek
Özellikle koronavirüs hakkında ortaya atılan sayısız komplo teorileri bitmezmiş gibi, şimdi bir de koronavirüs aşılarıyla alakalı bir sürü akıl almaz iddialarla karşılaşmaya başladık. Bu tarz yalan bilgilerin sosyal medya ortamına taşınma tehlikesine karşı da bizzat platformların kendileri tarafından önlemler alınmaya başlandı. Bugün Facebook resmi web sitesinden yaptığı duyuruda, koronavirüs aşısı ile ilgili yalan yanlış bilgiler barındıran paylaşımları platformdan kaldıracağını duyurdu.
Bünyesinde WhatsApp ve Instagram olmak üzere dev platformları barındıran Facebook’un, yanlış bilgi içerikli paylaşımlarla alakalı genel olarak bir politikası bulunuyor. Bu politikası üzerinde küçük bir değişiklik yaptıklarını söyleyen Facebook yetkilileriyse, önümüzdeki haftadan itibaren uygulanmaya başlanacak olan koronavirüs aşısı konusundaki yalan haberlerin hem Instagram’dan hem de Facebook’tan silineceğini söyledi.
Facebook, hangi bilginin yanlış olduğunu ve hangi bilginin doğru olduğunu belirlerken, güvenilir halk sağlığı uzmanları tarafından aktarılan bilgileri baz alacak. Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ağırlıklı olarak aşıların güvenliği, etkinliği, içerikleri veya yan etkileri hakkında yanlış iddialar içeren paylaşımlar platformdan silinecek.
Bu noktada, koronavirüs aşılarının insanlara mikroçip yerleştirmek için kullanılacağına dair paylaşımları örnek olarak gösterebiliriz. Facebook ve Instagram, işte bu tarz hiçbir dayanağı olmayan ve birilerinin oturduğu yerden ürettiği paylaşımlara kesinlikle aman vermeyecek.