TechCrunch ekibi tarafından paylaşılan bir rapora göre, Twitter yeni kullanıma sunduğu hikayeler özelliğini kullananların yaptığı paylaşımları 24 sonra bile kaldırmıyor. Bu durumun Twitter geliştiricileri tarafından yapılan bir hata olduğunun apaçık olduğunu belirten TechCrunch ekibi, sorunun kısa sürede düzeltileceğini söylüyor.
İlginizi çekebilir: Twitter, “kaybolan fleet” özelliğini duyurdu
Twitter’ın, kısa süre önce yayınladığı güncellemeyle beraber, Snapchat’i kopyalayan uygulamalar arasına katıldığını aktarmıştık. Kendince “fleet” olarak adlandırdığı özellik sayesinde kullanıcıların 24 saat içinde kaybolan tweetler atmasına imkan veren mikro-blog şirketi buna hikaye özelliği demiyor, ama aslında yaptıkları şey tam anlamıyla hikaye özelliği.
Bu tartışmaları bir kenara bırakalım. Twitter hikaye özelliğini getirdi getirmesine de, daha çiçeği burnunda olan bu özellik çok önemli bir problemle gündemde. Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere, Twitter’ın fleet özelliğiyle paylaşılan bir tweetin normalde 24 saat içinde kaybolması gerekiyor, normalde sistem bu şekilde tasarlanmış. Fakat bugün tespit edilen bir hata, Twitter’ın söz konusu fleet’leri 24 saat sonra bile kaldırmadığını gözler önüne serdi.
İçindekiler
Twitter, ‘teknik bir hata’ nedeniyle paylaşılan hikayeleri 24 saat sonra bile kaldırmıyor!
TechCrunch’ın ortaya çıkardığı hata o kadar akılalmaz ki, fleet’ler paylaşıldıktan 24 saat sonra bile silinmiyor ve görünmeye devam ediyor. Bununla da kalmayıp, diğer kişiler ilgili fleet’i paylaşan kişinin haberi olmaksızın kendi telefonlarına indirebiliyorlar. Konuyla alakalı olarak Twitter yetkilileri, verdiği kısa demeçte problemin farkında olduklarını ve bunun teknik bir hata olduğunu dile getirdi. Yetkililer ayrıca, kısa süre içerisinde problemi çözecek yeni bir güncelleme üzerinde çalıştıklarının da altını çizdi.
Şimdilik Twitter yetkilileri, problemin farkında olduklarını ve “yakında” çözeceklerini ifade etmekle yetiniyorlar. Bahse konu düzeltme güncellemesi ne zaman yayınlanacak belli değil, fakat problem işin içinden çıkılmaz gibi görünmüyor. Büyük olasılıkla çok geçmeden sorunun artık yaşanmadığına dair geri bildirimleri görmeye başlayacağız.