Haftanın Seçkisi

ASELSAN füze savunma sistemi göreve hazır! Bayraktar KIZILELMA'yı koruyacak! #1

ASELSAN füze savunma sistemi göreve hazır! Bayraktar KIZILELMA’yı koruyacak!

7 Mart 2026
s26 ultra türkiye fiyatı özellikleri

Samsung Galaxy S26 Ultra video özellikleriyle geliyor! İçerik üreticileri sevinecek mi?

4 Mart 2026
xbox 2025 en iyi oyunlar

PC oyunları da çalıştıran Xbox geliyor! İşte beklenenler!

7 Mart 2026
sosyal medya erişim yasağı tiktok instagram x youtube

TikTok tepki çeken bir adım attı! Uçtan uca şifrelemeyi reddetti!

6 Mart 2026
Xiaomi 13 Lite İncelemesi | Artıları ve Eksileri İle!

Xiaomi 13 Lite için yolun sonu! Son güncellemesini aldı mı?

9 Mart 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Trump, sosyal medya devlerinden kötü haber almaya devam ediyor!

Yazı: Kaan Mert Kayar
9 Ocak 2021
Kategori: Genel, Sosyal Medya
Okuma süresi: 3 dakika
Trump

Trump, dünya gündemine bomba gibi düşen olayların ardından, yasaklardan payını almaya devam ediyor. Twitter’ın ardından, Google ve Apple da bazı yasaklamaları gündeme getirdi. Parler isimli sosyal medya uygulamasının akıbetini, ve diğer hangi sosyal medya platformlarının Trump’a dair yeni yasaklara adım attıklarını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.


Netflix, YouTube izlemek veya EBA’da kullanmak için sizlere HepsiBurada’da çok güzel bir uygun fiyatlı tabletler listesi hazırladık.


İlginizi çekebilir: Twitter Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldı!


İçindekiler

  • Uygulama marketlerinden Trump’ın kalesine büyük darbe
  • Reddit’ten bir darbe daha
  • Discord bile yasakladı!

Uygulama marketlerinden Trump’ın kalesine büyük darbe

Trump

Twitter benzeri bir sosyal medya uygulaması olan Parler, Google tarafından Play Store’dan kaldırıldı. Apple ise App Store’dan kaldırılmadan evvel uygulamaya 24 saat süre verdi. Parler, çoğunlukla Trump destekçilerinin kullandığı bir platform.

Google ve Apple’ın Parler uygulamasının bu kadar üstüne gitmelerinin perde arkasında ise şiddet içerikli gönderiler var. ABD’de yaşanan saldırılardan önce başlayan ve silahların dahi konu edildiği gönderiler barındıran platform, şiddeti özendiren içerikleri nedeniyle Google ve Apple tarafından hemen mercek altına alındı. 8 Ocak Cuma günü uygulamayı Google Play’den kaldıran Google, açıklamasında Parler’deki gönderilerin şiddeti körüklediğinin farkında olduklarını belirtti.

Apple ise uygulamaya bir uyarı gönderdi. Uyarıda, çok fazla şikayet aldıklarını belirten App Store yöneticileri, uygulamanın Washington’daki saldırıların planlanmasında ve işletilmesinde kullanıldığını belirtti. Ayrıca, eğer uygulama moderasyonunun geliştirilmesi ile ilgili 24 saat içinde kendilerine yazılı bir plan gönderilmezse, Parler’i App Store’dan kaldıracaklarını da ekledi.

Reddit’ten bir darbe daha

Trump

 

Yine Trump destekçilerinin çoğunluğu oluşturduğu başka bir platform olan r/donaldtrump adlı subreddit, 8 Ocak Cuma günü Reddit tarafından erişime kapatıldı. Cuma günü açıklama yapan Reddit, r/donaldtrump topluluğunun, Reddit’in içerik kurallarına uymayan gönderilerle dolu olduğunu, şiddeti özendirdiğini ve davetiye çıkardığını söyleyerek, subreddit’e erişimi kapadı.

r/donaldtrump, resmi bir sayfa veya web sitesi olmamasına rağmen, ABD’de sıkça kullanılan bir sosyal medya platformu olan Reddit’in en aktif siyasi subreddit’lerinden biriydi.

Geçtiğimiz haziran ayında yasaklanan başka bir subreddit olan r/the_donald ise, yine Reddit’in kurallarına uygun olmadığı için ve gönderilerde nefret söylemlerinde bulunulduğundan erişime engellenmişti.

Discord bile yasakladı!

Trump

Bir başka popüler topluluk uygulaması olan Discord ise, Trump destekçilerinin oluşturduğu “The Donald” sunucusunu yasakladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Discord, bu sunucunun Reddit’teki r/the_donald ve TheDonald.win ile bağlantısı bulunduğunu, fakat ellerinde 6 Ocak’ta gerçekleşen saldırılarla ilgili herhangi bir bağlantı kanıtı olmadığını açıkladı. Fakat bu bağlantılar sebebiyle sunucuya erişimi kapattıklarını, şiddet ile ilgili içeriklere asla tolerans göstermeyeceklerini belirtti.

Kaan Mert Kayar

Kaan Mert Kayar

Ekspertlerin dünyasında, geniş skalada okumayı ve öğrenmeyi seven biri.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya