Haftanın Seçkisi

Togg Almanya satışları Togg Almanya'da satmadı

Türkiye’de elektrikli araç sayısı 373 bini aştı! Şarj ağı ne durumda?

18 Ocak 2026
RTX 5060

NVIDIA RTX 50 serisinde üretim stratejisi değişiyor! RTX 5060 için diğer modeller feda mı ediliyor?

19 Ocak 2026
Threads mobil kullanımda X'i geride bıraktı! Küresel arenada neler değişiyor?

Threads mobil kullanımda X’i geride bıraktı! Küresel arenada neler değişiyor?

21 Ocak 2026
claude cowork

Anthropic, gelişmiş Claude Cowork sistemini Pro abonelere de sundu! Neler değişiyor?

19 Ocak 2026
iQOO Z9 Turbo tüm özellikler

iQOO 15 Ultra AnTuTu rekoru kırdı! Yeni performans kralı mı geliyor?

21 Ocak 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Togg 4×4 yakında geliyor!

Togg 4x4 üretiminin çok yakında başlayacağı açıklandı. Peki yeni model Togg 4x4 ile neler sunacak? Gelin sızdırılan bilgilere yakından göz atalım.

Yazı: Ender Öztürk
1 Ağustos 2024
Kategori: Haber, Otomotiv
Okuma süresi: 3 dakika
togg batarya üreticisi

Ülkemizin yerli ve milli otomobili Togg gelişmeye tam gaz devam ediyor. Sedan modeli ile geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan Togg, şimdi de Togg 4×4 ile hünerlerini sergileyecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin teknoloji ve sanayi alanındaki vizyonunu geniş bir perspektifle anlattı. Bakan Kacır, Türkiye’nin HIT 30 programı, yerli otomotiv sanayisi ve özellikle Türkiye’nin gururu olan yerli elektrikli otomobil markası TOGG hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kacır, TOGG’un 4×4 versiyonunun piyasaya çıkış tarihine dair ipuçları verirken, gelecekteki hedefler ve stratejik planlar hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

İçindekiler

  • TOGG 4×4 Versiyonu ve Gelecek Planları

TOGG 4×4 Versiyonu ve Gelecek Planları

Bakan Kacır, A Haber’de yaptığı açıklamalarda, TOGG’un 4 çeker versiyonunun çok yakında piyasaya sürüleceğini belirtti. “TOGG’un önemli hedefleri var. Bildiğim kadarıyla 4×4 model önümüzdeki aylarda yollarda olacak. Ayrıca, önümüzdeki yıl TOGG’un sedan modellerinin de piyasaya sürülmesi planlanıyor. 2025 yılı ise TOGG’un Avrupa’ya ihracata başladığı yıl olacak” diye konuştu. Bu açıklamalar, Türkiye’nin elektrikli otomobil üretiminde ne kadar iddialı olduğunu ve global pazarda rekabet etmeye hazırlandığını gösteriyor.

TOGG, Türkiye’nin yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda büyük bir öneme sahip. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobil markası olan TOGG, sadece iç pazarda değil, uluslararası arenada da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Togg 4×4 modelin piyasaya sürülmesi, Türkiye’nin bu alandaki kabiliyetlerini daha da ileriye taşıyacak ve tüketicilere geniş bir model yelpazesi sunacak.

İlginizi Çekebilir: Togg batarya üreticisi çığır açan yeni batarya teknolojisini duyurdu!

Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretim kapasitesini artırma hedeflerinden de bahsetti. Türkiye, 5 milyar dolarlık bir yatırım ile yılda 1 milyon elektrikli araç üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Bu büyük hedefin bir parçası olarak, TOGG’un üretim tesisinin hemen yanında, Çinli Farasis ile ortaklaşa kurulan Siro Energy’nin batarya üretim tesisinde çalışmalar hızla devam ediyor. Kacır, bu tesisin Türkiye’nin 80 GW/h yıllık batarya üretim kapasitesine ulaşma hedefi doğrultusunda önemli bir rol oynayacağını belirtti.

TOGG 4x4

Batarya üretimi, elektrikli araçların en kritik bileşenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin bu alanda attığı adımlar, sadece yerli üretimi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Avrupa’ya batarya ihraç ederek global pazarda da söz sahibi olmasını sağlayacak. Bu durum, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlarken, dış ticaret dengesine de olumlu bir etki yapacak.

Bakan Kacır, konuşmasında otomotiv sektörünün geleceğine yönelik değerlendirmelerde de bulundu. “Otomotiv sektörü büyük bir hızla dönüşüyor. Elektrikli araçlar giderek yaygınlaşıyor ve bu araçlar otonom sürüş teknolojileri ile donatılıyor. Yakın gelecekte araçlar birbirleriyle ve çevredeki diğer nesnelerle bağlantı kurarak akıllı cihazlar haline gelecek.” dedi. Kacır’ın bu sözleri, Türkiye’nin bu alandaki vizyonunu ve yenilikçi teknolojilere olan ilgisini açıkça ortaya koyuyor.

Türkiye, akıllı araç teknolojileri ve otonom sürüş sistemleri alanında da ciddi yatırımlar yapmayı planlıyor. Bu alandaki gelişmeler, hem yerli otomotiv sanayisinin güçlenmesine hem de global rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacak. Akıllı araçlar, sadece ulaşımın değil, şehir yaşamının ve günlük hayatın birçok alanının yeniden şekillenmesine neden olacak.

Ender Öztürk

Ender Öztürk

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya