Haftanın Seçkisi

Zihni Doyuramama Hastalığı: Dijital Obezite!

Zihni Doyuramama Hastalığı: Dijital Obezite!

17 Temmuz 2026
4x4 ve 4x2 Araçlara Farklı Vergi Kapıda: TBMM’den Kritik ÖTV Adımı

4×4 ve 4×2 Araçlara Farklı Vergi Kapıda: TBMM’den Kritik ÖTV Adımı

16 Temmuz 2026
iPhone

Apple’ın vazgeçmediği telefon! | iPhone Air 2

21 Temmuz 2026
Alfa Romeo’nun Yeni SUV Modelinden İlk Görsel!

Alfa Romeo’nun Yeni SUV Modelinden İlk Görsel!

20 Temmuz 2026
Gerçek İlişkilerin Yerini AI Alınca: Çin'den Doğum Oranlarını Korumak İçin Radikal Yasak

Gerçek İlişkilerin Yerini AI Alınca: Çin’den Doğum Oranlarını Korumak İçin Radikal Yasak

20 Temmuz 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Samsung katlanabilir telefon stratejisini değiştiriyor! Galaxy Z Fold 8 tahtı ele mi geçirecek?

Şirket, bugüne kadar daha popüler olan Flip serisi yerine, ilk kez Fold modelinin üretimine öncelik vermeyi planlıyor.

Yazı: Onur Balbaşı
6 Şubat 2026
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 mins read
Galaxy Z Fold 8

Katlanabilir akıllı telefon pazarının lideri Samsung, uzun süredir devam eden satış stratejisinde radikal bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Gelen son raporlar, şirketin bu yılki üretim planlarında dikey katlanan Flip serisi yerine, kitap gibi açılan Fold modeline daha fazla ağırlık vereceğini gösteriyor. Peki bu durum, Galaxy Z Fold 8 için beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor?

İçindekiler

  • Galaxy Z Fold 8 üretim hedefleriyle şaşırtıyor

Galaxy Z Fold 8 üretim hedefleriyle şaşırtıyor

Sektör kaynaklarından sızan bilgilere göre Samsung, yeni nesil Galaxy Z Fold 8 için yaklaşık 3.5 milyon adetlik bir üretim hedefi belirledi. Bu rakam, daha kompakt ve genellikle daha uygun fiyatlı olan Z Flip 8 modeli için öngörülen 3 milyon adetlik üretimin oldukça üzerinde yer alıyor. Bu durum, şirketin tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçiyor ve Fold serisinin nihayet satışlarda Flip serisini geride bırakabileceğine dair güçlü bir sinyal veriyor.

galaxy z trifold samsung üçe katlanır telefon samsung üçe katlanan telefon

Bu strateji değişikliğinin arkasındaki en büyük nedenlerden biri, geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 7’nin elde ettiği büyük başarı olarak gösteriliyor. Cihaz, sunduğu jenerasyonel iyileştirmelerin yanı sıra, özellikle inceliğiyle pazarda fark yaratmıştı. 8.9mm’lik profiliyle rakiplerini geride bırakan Fold 7, katlanabilir telefonların hantal olduğu algısını kırmada önemli bir rol oynamıştı.

Bu başarı, Samsung’u büyük ekranlı katlanabilir form faktörünün potansiyeli konusunda daha da cesaretlendirmiş gibi görünüyor. Şirket, kullanıcıların artık daha büyük ekran ve daha fazla işlevsellik sunan modellere yöneldiğini düşünüyor olabilir. Bu nedenle Galaxy Z Fold 8 modeline yapılan yatırım, pazarın değişen dinamiklerine bir yanıt niteliği taşıyor.

Henüz Galaxy Z Fold 8 modelinin ne gibi yenilikler sunacağına dair net bilgiler bulunmuyor. Samsung’un, yakın zamanda tanıtılması beklenen Galaxy S26 serisine odaklandığı ve katlanabilir telefonlarla ilgili detayları yılın ilerleyen dönemlerine sakladığı tahmin ediliyor. Ancak şirketin genel fiyatlandırma stratejilerindeki değişimler, bu modelin konumlandırması hakkında bazı ipuçları verebilir.

Artan RAM maliyetleri gibi etkenler, Samsung’u amiral gemisi modellerinde fiyat ayarlamaları yapmaya itiyor. Şirketin, üretim önceliğini daha yüksek fiyatlı ve kâr marjı daha fazla olan Galaxy Z Fold 8 modeline kaydırması, bu açıdan da mantıklı bir ticari hamle olarak değerlendirilebilir. Bu durum, katlanabilir telefon pazarında dengelerin değişebileceğinin habercisi.

İlginizi Çekebilir: Huawei’nin yeni orta segment canavarı Kirin 8030 sızdırıldı! Performansıyla dikkat çekecek mi?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Samsung’un Fold serisine öncelik vermesi doğru bir strateji mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya