Samsung, yakın geçmişte dijital ödemeler sektöründe önemli ilerlemeler kaydetti. Güney Koreli dev, 2020’nin başlarında kendi banka kartını bile piyasaya sürdü. Şimdi Samsung, kart üreticileri için tek bir yonga setinde entegre edilmiş üç temel güvenlik işlevini birleştiren dünyanın ilk hepsi bir arada güvenlik çözümünü geliştirdi.
Ayrıca okuyun; Disney+ Yakında Türkiye’ye Geliyor
İçindekiler
Samsung Yeni Güvenlik IC Çözümünü Tanıttı
S3B512C olarak adlandırılan bu, hepsi bir arada güvenlik yongası çözümü sayesinde gelişmiş güvenlik özellikleri sunan, parmak izi etkin bir güvenlik entegre devresidir. S3B512C IC, kullanıcılara güvenli bir ödeme deneyimi sunmak için bir parmak izi sensörü, Güvenli Öğe (SE) ve Güvenli İşlemci içeriyor.
Samsung‘un yeni güvenlik IC‘si, banka ve kredi kartları için güvenli, biyometrik kimlik doğrulama tabanlı bir ödeme sistemi sunduğundan, ödeme kartları için tek adresli bir mağazadır. IC, parmak izi sensörü sayesinde biyometrik bilgileri okuyabilir. Kurcalamaya karşı korumalı bir Güvenli Öğe (SE) kullanarak şifrelenmiş verilerin kimliğini doğrulayabilir ve saklayabilir ve ayrıca bir Güvenli İşlemci ile verileri işleyebilir ve analiz edebilir.
Bu üç işlev, kullanıcıların söz konusu entegre donanım ile alışveriş yaparken daha hızlı ve güvenli işlem yapmalarını sağlar. Ayrıca PIN kullanma ihtiyacını da ortadan kaldırır. Ayrıca, işlemlerde biyometrik kimlik doğrulamaya dayandığından, çalınan veya kaybolan bir kartla yapılan hileli işlemlerin önüne geçer.
Bunlar son kullanıcılar için bazı avantajlar olsa da, kart üreticileri Samsung’un hepsi bir arada güvenlik IC‘sini kullanarak kartlarındaki chip sayısını azaltabilecek ve kart tasarımlarını optimize edebilecek. Ayrıca EMVo ve Common Criteria Assessment Assurance Level (CC EAL) 6+ sertifikalıdır ve Samsung‘a göre Mastercard‘ın Biyometrik Değerlendirme Planı Özeti ile uyumlu çalışır.
İleride, şirketin yeni güvenlik IC‘sini bölgelerdeki bankalara satması bekleniyor. Ancak, banka ve kredi kartlarının Samsung‘un yeni güvenlik çözümüyle ne zaman ortaya çıkacağına dair kesin bir zaman çizelgesi şu anda bilinmiyor.