Haftanın Seçkisi

xiaomi 15 ultra yeni renkleri

Xiaomi 15 Ultra yeni renkleri belli oldu! İşte yeni renkler!

30 Haziran 2025
ipad kalemle yazarken aşırı ısınıyor sorunu nasıl çözülür neden olur

iPad kalemle yazarken aşırı ısınıyor sorunu nasıl çözülür?

30 Haziran 2025
ldac nedir ldac desteği ne demek ldac önemli mi

LDAC nedir? LDAC sürümleri ve özellikleri nelerdir?

27 Haziran 2025
honor magic v5 özellikleri fiyatı

Honor Magic V5 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı!

2 Temmuz 2025
TAM BİR TİTAN! | MSI TITAN 18 HX AI A2XW İncelemesi

TAM BİR TİTAN! | MSI TITAN 18 HX AI A2XW İncelemesi

26 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

realme, GT Neo 3 Üzerinde UltraDart Şarj Teknolojisini Denedi!

Yazı: Onur Balbaşı
3 Mart 2022
Kategori: Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 dakika
realme, GT Neo 3 Üzerinde UltraDart Şarj Teknolojisini Denedi!

OPPO’nun çatısı altında faaliyetlerini sürdüren realme, MWC 2022’de (Mobile World Congress/ Mobil Dünya Kongresi) düzenlediği etkinlikte dünyanın en hızlı akıllı telefon şarj teknolojisi olan UltraDart teknolojisini duyurmuş ve etkinliğe damga vuran markalardan biri olmayı başarmıştı. Bu teknolojiyi kullanacağı duyurulan ilk telefon ise GT Neo 3 modeli olmuştu. Firma, yayınladığı videoda  GT Neo 3 üzerinde UltraDart teknolojisinin gösterimini yaptı. Sonuçlar için  oldukça şaşırtıcı diyebiliriz.

İçindekiler

  • Sadece 5 Dakikada 0’dan %50’ye Dolum Sağlayabiliyor!

Sadece 5 Dakikada 0’dan %50’ye Dolum Sağlayabiliyor!

MWC’de yapılan etkinlikte UltraDart teknolojisi sayesinde realme GT Neo 3’ün yalnızca 5 dakikalık bir süre içerisinde %50 doluma ulaşabildiği söylenmişti. Firma, yayınladığı video ile de bunu doğruladı. Videoda 5 dakikalık bir sayaç ayarlanıyor ve cihazın gerçekten de bu sürede %50 doluma ulaştığı görülüyor.

realme, GT Neo 3 Üzerinde UltraDart Şarj Teknolojisini Denedi!
realme’nin videosundan bir kare

Ancak videoda telefonun tam şarj olması için gereken süre hakkında herhangi bir bilgi yok. Tahminler, bu sürenin 10 dakikanın biraz üzerinde olacağı yönünde. 100-200 Watt aralığındaki güçleri destekleyen UltraDart teknolojisi, realme GT Neo 3 modelinde 150 Watt’lık güç ile karşımıza çıkacak. Halihazırda satışta olan akıllı telefonlardaki en güçlü şarj teknolojisinin 120 Watt olduğu düşünüldüğünde, 150 Watt’ın oldukça etkileyici bir rakam olduğu söylenebilir.

Her ne kadar realme bu teknolojiyi dünyanın en hızlısı olarak görse de, Xiaomi geçtiğimiz yıl HyperCharge adını verdiği bir teknoloji ile 200 Watt değerine çıkabilmiş ve özel olarak üretilmiş 4.000 mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan bir Mi 11 Pro modeli üzerinde bu teknolojiyi kullanmıştı. Bu bataryayı 8 dakikada tümüyle doldurmayı başaran Xiaomi, testin yapıldığı dönemde çok dikkat çekmişti.

Xiaomi’nin HyperCharge teknolojisi büyük ses getirse de, firma bu teknolojiyi satışa çıkardığı cihazlarda kullanamamıştı. Hızlı şarj konusunda önemli bir çalışma yürüten realme ise satışa çıkaracağı telefonlarda da bu gücü sunmayı başararak en güçlü akıllı telefon şarj teknolojisine sahip firma unvanını almaya hak kazandı.

Firmanın bu teknolojisinde kullanılan özel algoritmalar sayesinde pilin aşırı ısınması engelleniyor ve bu denli yüksek güçlere rağmen pil sağlığı büyük ölçüde korunabiliyor. Realme cephesinin iddiası, 1000 adet şarj döngüsünden sonra bile pilin kapasitesinin %80’lik bir kısmını koruyabildiği yönünde. Bu sayının birçok firma tarafından işaret edilen 500 döngüye kıyasla büyük bir ilerleme olduğu söylenebilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Telefonunuzda hızlı şarj teknolojisinden yararlanıyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

İlginizi Çekebilir: realme GT Neo3, ilk Dimensity 8100’lü telefon olacak

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya