Video
Poco X3 NFC vs Realme 7 Pro vs Galaxy M51 – ZORLU KIYASLAMA!
Poco X3 NFC vs Realme 7 Pro vs Galaxy M51 videomuzda, son dönemin en popüler üç cihazını karşılaştırıyoruz. Bakalım bu cihazlar, hangi konularda birbirlerine karşı iyi veya kötüler?
Videomuzdaki telefonları incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz
Fiyatlar
-
Poco X3: 3500 TL – 3600 TL civarı (64 GB / 128 GB) + 6 GB RAM
-
Galaxy M51: 3800 TL civarı – (8 GB RAM – 128 GB depolama)
-
Realme 7 Pro: 3600 TL civarı (8 GB RAM – 128 GB depolama)
Poco X3 NFC vs Realme 7 Pro vs Galaxy M51
Tasarım farklılıkları
Öznel tasarım beğenilerini bir kenara bırakacak olursak, üç cihaz da plastik arka yüzeyle geliyor. Ancak Poco X3 NFC modeli, diğerlerinden farklı olarak alüminyum yan çerçeveler kullanıyor. Ayrıca Poco X3 NFC modelinde yer alan IP53 su sıçramalarına karşı dayanıklılık sertifikası diğer cihazlarda yer almıyor.
Kulaklık performansında yaptığımız testte üç cihaz da çok benzer sonuçlar aldı. Ancak hoparlör konusunda farklılık çok net belli oluyor. Öncelikle Poco X3 NFC ve Realme 7 Pro modellerinde stereo hoparlör varken, Galaxy M51 modelinde mono hoparlör yer alıyor. Aynı şarkı ile yaptığımız testte hoparlör çıkış gücü ve ses kalitesi olarak sıralama şöyle Poco X3 NFC > Realme 7 Pro > Galaxy M51.
Tasarım noktasında son olarak Poco ve M51 modellerinde yan tarafta fiziksel parmak izi yer alırken, Realme 7 Pro modelinde ekrana gömülü bir parmak izi sensörü var. Hız konusunda Realme 7 Pro burada en yavaş cihaz oluyor.
Ekranlar ne durumda?
Poco X3 NFC modeli IPS LCD ve 120 Hz tazeleme hızı sunan bir ekranla gelirken, Realme 7 Pro ve Galaxy M51 modellerinde Super AMOLED ile Super AMOLED Plus kullanan ve 60 Hz tazeleme hızı sunan bir ekranla geliyor. Bu noktada güç verimliliği konusunda AMOLED öne çıkarken, yüksek tazeleme hızı konusunda Poco öne çıkıyor.
Ekran koruma teknolojileri konusunda da durum şöyle:
-
Poco X3 NFC: Corning Gorilla Glass 5
-
Realme 7 Pro: Corning Gorilla Glass 3+
-
Galaxy M51: Corning Gorilla Glass 3
İşlemci farkları ve performans!
Poco X3 NFC vs Realme 7 Pro vs Galaxy M51 makalemize performansla devam edelim. Öncelikle cihazlardaki işlemciler şöyle;
-
Poco X3 NFC: Snapdragon 732G
-
Realme 7 Pro: Snapdragon 720
-
Galaxy M51: Snapdragon 730G
Videomuzda yer verdiğimiz AnTuTu, GeekBench ve oyun testleri gösteriyor ki, üç işlemcinin de aslında gündelik kullanımda birbirlerine karşı pek farkları bulunmuyor. Üç işlemci de orta düzeyin iyi modellerinden.
Kamera – Fotoğrafta ve videoda kim daha iyi?
Üç cihaz da Sony IMX682 sensör kullanan 64 MP‘lik ana kamerayla geliyor. Videoda yer verdiğimiz karşılaştırmalı sonuçlara göre, fotoğraf konusunda iyiden kötüye bizim değerlendirmemiz şu şekilde oldu: Realme 7 Pro > Galaxy M51 > Poco X3 NFC
Video çekim tarafında ise durum değişiyor. Video performansında Galaxy M51 > Poco X3 NFC > Realme 7 Pro şeklinde.
Pil ve hızlı şarj
Pil kapasiteleri ve hızlı şarj tablosu şu şekilde:

Video
İLK KULLANDIĞIMIZ TELEFON NEYDİ? | #vLog

vLog serimiz devam ediyor. Xiaomi Mi 10T Pro ile çektiğimiz bu videoda Dilşah tüm HWP ekibine ilk kullandıkları telefonu soruyor. Tabii yaş farkı da biraz ortaya çıkmış olacak 🙂 Bakalım kim hangi telefonu kullanmış.
İlginizi çekebilir; Hava temizleme cihazları nedir? Ne işe yarar?
Video
Hava temizleme cihazları nedir? Ne işe yarar?

Hava temizleme cihazları son bir yıldır içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde fazlasıyla önem kazandı. Peki bu cihazlar nedir? Ne işe yarar? Gerçekten gerekli mi? Cevabını videomuzda veriyoruz.
İlginizi çekebilir; MediaMarkt Yarı Yıl Tatili Fırsatları
Hava temizleme cihazları nedir? Ne işe yarar?
Hava temizleme cihazları günümüz pandemi dünyasında önemi artan ürünlerden biri. Ancak, aslına bakarsanız bu cihazlar sadece bugünlerde değil, özellikle metropollerde olması gereken ürünlerden.
Temel olarak adından da anlaşılabileceği gibi havayı temizleyerek size evinizde ya da ofisinizde kaliteli bir hava oluşturuyor. Aktif karbon filtresi ve HEPA filtresi gibi farklı filtreleri içeren bu cihazlar bakteri ve birçok partiküllerin %99’unu hatta daha fazlasını bile filtreleyerek temiz hava solumanızı sağlıyor.
Bazı modellerde ısıtma ve soğutma gibi özellikler yer alırken, nemlendirme işlevi gören modeller de mevcut. Sigara, duman gibi başlıca kötü hava durumlarında işe yarayan bu modeller, sağlığınız açısından önemli bir seviyede olduğunu da belirtelim. Yatak odasında kullanılması halinde uyku kalitenizde bile ciddi oranda değişim olduğunu göreceksiniz.
MediaMarkt Türkiye desteği ile hazırlanan videomuzda detayları görebilirsiniz.
İyi seyirler…
Donanım
AMD’NİN EN İYİSİ! | Gigabyte Radeon RX 6900 XT incelemesi

Gigabyte Radeon RX 6900 XT incelemesi ile karşınızdayız. AMD kanadının en iyi ekran kartı konumunda olan ve 4K oyunculuğu destekleyen 6900 XT’nin detayları bu videoda!
İlginizi çekebilir; GIGABYTE GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G incelemesi | Bu performansa bu serinlik!
AMD’NİN EN İYİSİ! | Gigabyte Radeon RX 6900 XT GAMING OC 16G incelemesi
AMD’nin Nvidia RTX 30 serisine cevabı olan RX 6000 serisi ekran kartlarının en güçlü versiyonu olan 6900 XT 16 GB bellek ile geliyor. 2050 MHz oyun ve 2285 MHz boost frekansa sahip olan kart, özellikle AMD Ryzen 5000 serisi işlemciler ile birlikte %15’e varan ekstra performans arttıran özelliğe sahip.
Smart Access Memory olarak geçen teknolojide normalde işlemciler maksimum 256 MB ekran kartı belleği kullanabilirken, SMA ile AMD Ryzen 5000 serisi işlemciler RX 6000 serisi ekran kartlarındaki tüm belleği kullanabiliyor. Bu versiyonda da 16 GB’a kadar bellek kullanımına müsaade ediyor.
Windforce 3X soğutma ile ekran kartını oldukça sessiz ve serin çalışmasını sağlarken maksimum 62 derece sıcaklığı gördük. Bu değer gerçekten etkileyici. Şu ana kadar gördüğümüz en serin ekran kartı olmayı da başarıyor. Buna 6 kompozit bakır ısı borusundan oluşan soğutma ve direkt olarak işlemciye temas eden geniş bakır yüzeyin de katkısı var.
Bakalım söz konusu ekran kartı nasıl sonuçlar vermiş.
Radeon RX 6900 XT test sonuçları
3D Mark
- Time Spy Extreme: 7898
- Time Spy: 15500
- Port Royal: 9733
- Fire Strike Ultra: 13398
- Fire Strike Extreme: 24207
- Fire Strike: 36759
Cyberpunk 2077
- 4K: 47 fps
- 2K: 93 fps
- FHD: 103 fps
AC Valhalla
- 4K: 57 fps
- 2K: 94 fps
- FHD: 108 fps
4K testler
- COD BO CW: 72 fps
- Far Cry New Dawn: 101 fps
- MFS: 52 fps
- F1 2020: 106 fps
- SOW: 96 fps