Finansçılar, geleneksel borsaya nazaran elektronik yatırımları nasıl yönetecekleri konusunda hala tedirgin yaklaşmaya devam ediyorlar. Düzenleyeci kuruluşların ve güvenlik açıklarının buncasına fazla olması büyük şirketler için engel teşkil etmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda Facebook’un kripto girişimi buna en güzel örneklerden biri olabilir. Libra adında kripto para çıkarmak için yelken açan şirket gerek Amerikan hükumetinin çeşitli yaptırımlar uygulaması gerekte piyasadaki sorunlardan dolayı bir türlü sektöre giriş yapamamıştı.
Aslında, Libra bir konsorsiyum oluşturma planı yapıyordu ve bu örgütün başındaki şirketlerden biri PayPal olarak belirlenmişti. Maalesef ki iş başlamadan bitti ve PayPal kuruldan çekildiğini çok geçmeden açıkladı. Şimdi ise görüyoruz ki PayPal, elektronik para piyasasından vazgeçmiş değil.
TRM Labs adındaki yeni bitcoin tabanlı şirkete 4.2 milyonluk yeni bir finansman sağladığını açıklayan PayPal, sisteme en başından giriş yapmanın en makul karar olduğu inancında. TRM-Labs kurucuları durumla ilgili şu açıklamalarda bulundu.
Yeni dünya geliyor. Dünyayı geliştirmek ve domine etmek için yeni bir finansal sisteme ihtiyaç duyuluyor. Biz de bunun öncülerinden olmak istiyoruz.