Nothing, ilk kafa üstü kulaklığıyla ses getirmeye hazırlanıyor. Marka, alışılmışın dışında tasarımlarıyla tanınsa da bu modelde daha sade ve klasik bir çizgi tercih edilmiş. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle gelen kulaklık, 329 gram ağırlığında ve IP52 sertifikasına sahip. Bu da onu günlük kullanımda hem sağlam hem de konforlu bir seçenek haline getiriyor.
Ses tarafında ise Nothing iddialı: 40 mm dinamik sürücüler, ses teknolojileri konusunda deneyimli bir firma olan KEF ile birlikte geliştirilmiş. Bu iş birliği, özellikle dengeli ve net ses isteyen kullanıcılar için önemli bir artı. 42 dB’e kadar aktif gürültü engelleme (ANC) sağlayan kulaklık, dış sesleri başarılı şekilde izole edebiliyor. 6 mikrofonlu sistemde yer alan adaptif ANC algoritması, ortam gürültüsüne göre tepki veriyor. Çağrı kalitesi ise 4 mikrofonlu ENC desteğiyle güçlendirilmiş.
Bağlantı konusunda da oldukça güncel teknolojiler sunuluyor. Bluetooth 5.3, LDAC ve Hi-Res Audio sertifikaları sayesinde hem yüksek kaliteli kablosuz ses hem de stabil bağlantı sağlanıyor. Android 5.1 ve iOS 13 üzeri cihazlarla uyumlu olan kulaklık, aynı anda iki farklı cihaza bağlanabiliyor. Google Fast Pair ve Microsoft Swift Pair desteği ise hızlı eşleştirme imkanı sunuyor. Ayrıca baş üstü algılama, düşük gecikme modu gibi özelliklerle multimedya deneyimini zenginleştiriyor.
Batarya tarafında da kulaklık oldukça iddialı. 1040 mAh kapasiteye sahip batarya, 120 dakikada tam şarj olabiliyor. ANC kapalıyken sadece 5 dakikalık şarjla 5 saat müzik dinlemek mümkün. Toplamda AAC codec ile 80 saat, LDAC ile 54 saate kadar kullanım süresi sunuluyor. ANC açıkken bu süreler sırasıyla 35 ve 30 saat. Konuşma süresi ise ANC kapalıyken 53 saat, açıkken 37 saat seviyesinde.
Nothing’in bu ilk kafa üstü kulaklık denemesi, özellikle fiyat-performans dengesine önem veren kullanıcılar için dikkat çekici olabilir.
#Nothing #Nothingheadphone1 #headphone