Haftanın Seçkisi

Liquid Glass

Liquid Glass, iOS 26 kullanıcılarının başını ağrıtıyor!

18 Eylül 2025
iPhone 17

iPhone 17 serisi özel güç modu ile daha fazla pil ömrü sunuyor!

17 Eylül 2025
galaxy s26 ultra özellikleri çıkış tarihi

Galaxy S26 işlemcisi Exynos 2600 olacak! Özellikleri neler?

18 Eylül 2025
Togg T10F

Togg T10F üretim görüntüleri paylaşıldı! İşte yeni nesil Togg’un üretimi!

18 Eylül 2025
togg t10f fiyatı ne kadar togg t10f kaç para togg t10f nasıl sipariş verilir

Togg T10F fiyatı resmen açıklandı! Yeni Togg T10F kaç para?

15 Eylül 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Huawei Kurucusu Çin adına casusluk yapıldığı yönündeki suçlamaları reddetti

Yazı: Osman Özaydın
29 Ocak 2019
Kategori: Haber
Okuma süresi: 3 dakika
Ren Zhengfei

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, uzun süren sessizliğini düzenlediği basın toplantısı ile bozarak, şirketin Çin adına casusluk yaptığı suçlamaları reddetti ve Huawei’nin hiçbir ülkeden uygunsuz şekilde bilgi sağlamadığını söyledi.


İlginizi çekebilir: Huawei için ABD’de soruşturma başlatıldı!


İçindekiler

  • “Adalet doğru kararı verecektir”
  • Huawei zorluklardan kaçmayan bir şirkettir
  • Şeffaf hisse ve yönetim yapısı

“Adalet doğru kararı verecektir”

1987 yılında 21.000 Çin Yuan’ı sermayeyle Huawei’yi kuran Ren Zhengfei, 1988’de Huawei’nin CEO’su oldu ve o tarihten bu yana da markanın en üst düzey yöneticisi konumunda. Ren Zhengfei, Shenzhen’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Huawei’nin dünyadaki hiçbir ülkeye zarar verecek eylemlerin içinde olmayacağının altını çizen Ren Zhengfei, şirketin kimden gelirse gelsin bu tür taleplere cevap vermeyeceğini, hali hazırda Çin hükumetinin de kesinlikle bu tür bir talepte bulunmadığını söyledi.

Aralık ayında Huawei CFO’su Meng Wanzhou’nun Kanada’da göz altına alınması ile ilgili değerlendirmede bulunan Ren Zhengfei, “Huawei, Çin ile ABD arasındaki ticari ihtilafta yalnızca bir susam tohumu. Çin ile ABD arasındaki ticaret çatışmasının işimiz üzerinde büyük bir etkisi olmamıştır. 2019 için %20’lik bir büyüme hedefimiz var.

Huawei Kurucusu Çin adına casusluk yapıldığı yönündeki suçlamaları reddetti

“Batı’daki bazı insanlar Huawei’nin ekipmanlarının bir tür ideolojiyle damgalandığına inanıyor. Bu bakış açısı, sanayi devrimi sırasında tekstil makinelerinin dünyayı olumsuz etkileyeceğini düşünen insanları hatırlatıyor. Bizler yalnızca telekom operatörlerine ekipman sağlıyoruz ve bu ekipmanın bir ideolojisi yok. Kullanılan teknoloji de Huawei tarafından değil, telekom operatörleri tarafından kontrol edilir. Bunun da ötesinde, yürürlükteki tüm yasa ve düzenlemelere uymamızı emreden kurumsal politikamız ve temel iş ilkelerimiz açıkça ortadadır. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’ne uyum politikamızı geliştirmeyi de ayrıca taahhüt ediyoruz. Dünyadaki telekom operatörlerinin de bize güvenmeye devam edeceğine inanıyorum.”

Huawei zorluklardan kaçmayan bir şirkettir

Yüksek teknoloji dünyasında, tek bir şirketin ya da tek bir ülkenin ön plana çıkması neredeyse imkânsız. Artık bilgi dünyasındayız ve bilgi toplumunda, karşılıklı iş birliği çok önemlidir. Toplumları yücelten de bu iş birliğidir. Kanada ve Amerika’nın adalet sistemine güveniyorum. Devletler açık ve adildir. Bizler de yargı süreci tamamlandıktan sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağız.

Huawei, tüm dünyaya karşı sorumluluk hisseden bir şirkettir. Japonya’daki olan tsunami ve Fukuşima’daki nükleer sızıntı sırasında orada yaşayanlar etkilenen bölgelerden tahliye edildi, ancak Huawei çalışanları telekomünikasyon ekipmanını geri yüklemek için hızla etkilenen bölgelere gitti. Hayatlarını tehlikeye atarak iki hafta içinde 680 baz istasyonunu yeniden inşa ettiler. CFO’muz Meng Wanzhou, aynı gün Hong Kong‘dan Japonya‘ya uçtu ve o uçuşta sadece iki yolcu vardı. Endonezya’daki olan bir tsunami sonrasında da 47 Huawei çalışanı, etkilenen bölgelerdeki 668 baz istasyonunu 13 saat içinde onararak afet yardımı çalışmalarını tüm imkanlarıyla destekledi. Huawei, zorluklardan kaçmayan bir şirkettir. Bizler afetlerden etkilenen bölgelere doğru her zaman yardım elimizi uzatıyoruz.

Şeffaf hisse ve yönetim yapısı

Huawei özel bir şirket ve şirket hissedarları şu anda Huawei‘de çalışan ya da geçmişte Huawei’ye yıllarca emek veren çalışanlarımızdan oluşan 96.768 kişidir. Huawei’de çalışmadan şirketin yüzde birine dahi sahip olan tek bir kişi söz konusu değil. Aynı şekilde herhangi bir kurum ya da devlet dairesi de Huawei eko-sistemine dahil değildir. Tüm bu süreç ve hissedarlar, hisse senedi kayıt defterleri ile belgelidir, bu belgeler şeffaf ve basına açıktır. Huawei‘de sahip olduğum toplam hisse sayısı %1,14, Steve Jobs‘un Apple’daki hissesi %0,58‘di. Bu da gelecekte bana ait olan hisselerin daha da azaltılabileceği anlamına geliyor.

 

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Osman Özaydın

Osman Özaydın

Teknoloji tutkunu, yazılım meraklısı bir teknoloji editörü.

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya