Haftanın Seçkisi

one ui 8 galaxy s25

Galaxy A07 One UI 8 güncellemesi aldı! Nasıl yüklenir?

1 Kasım 2025
5g iphone modelleri 5g destekli telefonlar iphone 5g apple telefonlar

5G destekli iPhone modelleri neler? İşte 5G Apple telefonlar

4 Kasım 2025
HyperOS 3.1

HyperOS 3.1 almayacak cihazlar belli oldu! İşte Xiaomi Android 16 almayacak telefonlar

6 Kasım 2025
Galaxy S26

Galaxy S26 işlemcisi belli oldu!

7 Kasım 2025
en çok satılan telefon markaları

En çok satılan telefon markaları açıklandı! (Ekim 2025)

2 Kasım 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Fransa Merkez Bankası CBDC testi gerçekleştirdi!

Yazı: Sena Sarıoğlu
22 Haziran 2021
Kategori: Kripto Para
Okuma süresi: 2 dakika
Fransa Merkez Bankası CBDC testi gerçekleştirdi!

Fransa Merkez Bankası (Banque de France) merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanarak gerçekleştirdiği bir dizi deneyden birini tamamladı.

Fransa Merkez Bankası CBDC

Resmi yayına göre deney, borsada işlem gören menkul kıymetlerin ödenmesini hedef aldı ve SEBA Bank’ı deneyde ortak olarak kullandı. Deneyler yoluyla CBDC’ler, listelenen menkul kıymetlerin takasını simüle etmek ve böylece TARGET2-Menkul Kıymetlerde (T2S) teslimlerini tetiklemek için kullanıldı. Uzlaşma, menkul kıymetlerin mevcut şartlı teslimine dayalıydı (T2S Koşullu Menkul Kıymet Teslimatı – CoSD).

Teknolojik bir bakış açısından, Fransa Merkez Bankası’nın yaptığı tüm deneyler, CBDC’nin halka açık bir blok zincirinde yayınlanmasını simüle ediyor. Bu, özel bir akıllı sözleşmenin geliştirilmesi ve dağıtımına dayalı olarak işlemlerin kontrolünü ve gizliliğini korumaya bağlılığı sürdürmek için gerçekleştirildi.

Banque de France’ın Finansal İstikrar ve Operasyonları Genel Müdürü  Nathalie Aufauvre şunları kaydetti:

“Bu deney, geleneksel altyapılar ve dağıtılmış altyapılar arasındaki etkileşim olanaklarını göstermeyi mümkün kıldı ve diğer ittifakların bir blok zinciri ortamında finansal varlıkların sunduğu fırsatlardan faydalanmasının yolunu açtı”

CBDC’lerin takibi ve ilgili testler, bugün merkez bankalarının çoğunluğu arasında yaygın hale geldi. Çin, dijital yuanı geliştirme ve test etme konusunda liderliği ele geçirirken, Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya da dahil olmak üzere diğer büyük ekonomiler de aktif olarak devlet destekli dijital para birimlerini araştırıyor.

SEBA bankasının yanı sıra, Fransız Merkez Bankası en son deneyi Banque Internationale à Luxembourg ve LuxCSD dahil olmak üzere diğer ortaklarla aynı doğrultuda gerçekleştirdi. Bankaya göre, bu deneylerde yapılan keşifler, Avrupa Merkez Bankası’na daha geniş bir dijital euro arayışında yardımcı olacak.

Sena Sarıoğlu

Sena Sarıoğlu

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi. Blok zincir teknolojisi ve kripto para birimlerine yönelik çalışmalar yapıyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya