Haftanın Seçkisi

Google'dan Intel'e Büyük Güven: 3 Milyon TPU Çipi Siparişi, Yapay Zeka Altyapısında Stratejik Rota

Google’dan Intel’e Büyük Güven: 3 Milyon TPU Çipi Siparişi, Yapay Zeka Altyapısında Stratejik Rota

10 Haziran 2026
Fabrika Verisine Meydan Okudu: Çinli Xpeng X9 Menzil Testinde Herkesi Şaşırttı!

Fabrika Verisine Meydan Okudu: Çinli Xpeng X9 Menzil Testinde Herkesi Şaşırttı!

8 Haziran 2026
Tesla Trade-In Sistemi Türkiye'de Devreye Girdi: Benzinden Elektrikliye Marka Ayrımı Yok

Tesla Trade-In Sistemi Türkiye’de Devreye Girdi: Benzinden Elektrikliye Marka Ayrımı Yok

10 Haziran 2026
TÜY VE SAÇ DERDİNE SON: İKİLİ DOLANMA KARŞITI SİSTEMLİ ROBOROCK S9 VE S9+ GELDİ

TÜY VE SAÇ DERDİNE SON: İKİLİ DOLANMA KARŞITI SİSTEMLİ ROBOROCK S9 VE S9+ GELDİ

9 Haziran 2026
Synology, COMPUTEX 2026’da Yeni Nesil Çözümlerini Duyurdu

Synology, COMPUTEX 2026’da Yeni Nesil Çözümlerini Duyurdu

8 Haziran 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

En çok satan telefon markası Samsung değil! Apple yıktı geçti!

Apple telefon pazarında uzun zamandır görülmeyen bir yükselişe mi geçti? Yeni iPhone serisi gerçekten tüm dengeleri değiştirecek kadar güçlü mü?

Yazı: Onur Balbaşı
27 Kasım 2025
Kategori: Haber, Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 mins read
apple iPhone 17

Apple akıllı telefon pazarında uzun zamandır görülmeyen bir yükselişe mi geçti? iPhone serisinin yeni jenerasyonu gerçekten tüm dengeleri değiştirecek kadar güçlü mü? Türkiye’deki kullanıcılar için bu tablo ne anlama geliyor? Bu sorular son günlerde teknoloji gündemini ciddi şekilde meşgul etmeye başladı.

İçindekiler

  • En çok satan telefon markası Samsung değil! Apple yıktı geçti!

En çok satan telefon markası Samsung değil! Apple yıktı geçti!

Apple bu yılın en dikkat çekici satış raporlarından birine imza atarak akıllı telefon pazarında yeniden küresel liderliğe yükseldi. Yeni analizlere göre, şirket iPhone 17 serisiyle yalnızca büyük bir ilgi toplamakla kalmadı; aynı zamanda pazar payını da ciddi şekilde artırdı. Yılın başından bu yana çift haneli büyüme kaydeden şirket, özellikle iPhone 17, 17 Pro ve 17 Pro Max modelleriyle milyonlarca kullanıcıyı kendi ekosistemine çekmeyi başardı.

apple yeni duvar kağıdı apple duvar kağıdı iphone duvar kağıdı 2025

Raporlara göre Apple bu yıl yaklaşık %10’luk bir büyüme yakalayarak rakiplerinin önüne geçti. Buna karşın Samsung’un büyümesi %4,6 seviyesinde kaldı. Genel akıllı telefon pazarının yalnızca %3,3 büyüdüğü düşünülürse, şirketin elde ettiği ivme sektör ortalamasının oldukça üzerinde. Bu da şirketin küresel pazar payını %19’un üzerine taşıdı.

İlginizi Çekebilir: One UI 8.5 beta ortaya çıktı! Hangi cihazlara gelecek?

Türkiye’deki kullanıcı davranışları da bu tabloyu destekliyor. Son yıllarda fiyatlar artsa bile, cihazların uzun kullanım ömrü, stabil performansı ve ekosistem avantajı, birçok kullanıcıyı yeni iPhone modellerine yöneltti. Özellikle iPhone 17 serisinin tasarım değişiklikleri ve geliştirilmiş çip performansı, tüketicilerin yükseltme kararlarında belirleyici olmuş görünüyor.

Öte yandan analistler, Apple bu liderliği 2029 yılına kadar koruyabileceğini öngörüyor. Bunun en önemli sebebi ise markanın sunduğu kapsayıcı ekosistem, güçlü performans artışları ve kullanıcıların marka sadakati. Şirket cephesindeki bu büyümenin bir diğer nedeni de Android kullanıcılarının artan oranda iPhone’a geçmesi. ABD ve Çin gibi büyük pazarlarda yaşanan bu geçiş dalgası, şirketin satışlarını daha da hızlandırdı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yeni satış başarılarının teknoloji dünyasındaki etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya