Dijital imza kullanımı ile ilgili ABD Kongre üyelerinden David Schweikert, Enerji ve Ticaret Komisyonu’na yasa tasarısı sundu.
İlginizi çekebilir: Tayland Bankası, Blockchain Teknolojisinde Tasarruf Tahvilini Başlattı
İçindekiler
Dijital imza ABD’de yasal olma yolunda
Komisyona sunulan tasarının kabul edilmesi durumunda blockchain teknolojisi ile oluşturulan sistemlerde dijital imza kullanımı serbest kılınacak. Bu tasarı sayesinde blockchain teknolojilerinde kullanılan dijital imzalar ve akıllı sözleşmeler ulusal bir standarda sahip olacak.
Söz konusu gelişme, özellikle akıllı sözleşmeler açısından oldukça önemli. Zira akıllı sözleşmelerin temelinde “Kod yasadır.” sözü yer alıyor ve yeni tasarı sayesinde bu söz yasal bir geçerlilik kazanabilir.
Kongre üyesi Schweikert, tasarının hazırlanması ve komisyona sunulması sürecinde bir diğer kongre üyesi Darren Soto‘dan yardım aldı. Soto, blockchain ile alakalı yasaların geliştirilmesi ve meclisten geçiş sürecinin hızlanması konusundaki yardımları ile biliniyor. Schweikert ve Soto, 2018 yılında blockchain teknolojilerinin devamlılığını artırmak ve yasallaştırma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Blockchain Grubu‘nun (Blockchain Caucus) eşbaşkanlığını yürütüyor.
Blockchain Grubu yöneticileri, dijital imzaların yasal geçerlilik kazanması halinde başta kimliklerin kontrol edilmesinin kolaylaşması olmak üzere birçok konuda blockchain teknolojisi kullanımının sağlanabileceğini düşünüyor.
Yeni yasa ABD ile sınırlı kalmayacak
Kongre üyeleri, teklif edilen yeni yasa tasarısının başka ülkelerde de yürürlülüğe girmesi için çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor. Bu gelişmeye en yakın yerlerden biri olan Birleşik Krallık‘ta 2018 yılından beri akıllı sözleşmelerin yasallaştırılması konusu değerlendiriliyor.