Haftanın Seçkisi

A19 Pro işlemcili MacBook Neo yolda! 12 GB RAM ile gelecek! #1

A19 Pro işlemcili MacBook Neo yolda! 12 GB RAM ile gelecek!

8 Nisan 2026
Apple üç farklı YouTube kanalından telif davası yedi! İşte sebebi! #1

YouTube Türkiye’den 15 yaş altına sosyal medya yasağı açıklaması geldi! YouTube yasağa karşı mı?

8 Nisan 2026
Apple Vintage ürünler listesini güncelledi! İşte hurdaya ayrılan son cihazlar! #1

Apple Hindistan üretimi sayesinde savaşın etkilerini en aza indirdi! İşte rapor!

2 Nisan 2026
Intel, Unity'de XeSS desteğini sonlandırdı! Oyunlar çalışmayacak mı? #1

Intel, Unity’de XeSS desteğini sonlandırdı! Oyunlar çalışmayacak mı?

6 Nisan 2026
İran'dan OpenAI'a tehdit! 30 milyar dolarlık veri merkezi hiç olabilir! #1

İran’dan OpenAI’a tehdit! 30 milyar dolarlık veri merkezi hiç olabilir!

6 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

BYD’nin gümrük sorunu yaşadığı iddia edildi! Peki neden?

BYD Türkiye operasyonlarında son dönemde yaşanan hareketlilik, araç teslimatı bekleyen kullanıcıları doğrudan etkileyen bir sürece işaret ediyor.

Yazı: Onur Balbaşı
18 Aralık 2025
Kategori: Haber, Otomotiv
Okuma süresi: 2 mins read
BYD Sealion 7

BYD markasının Türkiye operasyonlarında son dönemde yaşanan hareketlilik, araç teslimatı bekleyen kullanıcıları doğrudan etkileyen bir sürece işaret ediyor. Özellikle yılın son aylarında ortaya çıkan teslimat gecikmeleri, markanın Türkiye pazarındaki mevcut işleyişini yeniden tartışmaya açmış durumda.

İçindekiler

  • BYD’nin gümrük sorunu yaşadığı iddia edildi! Peki neden?

BYD’nin gümrük sorunu yaşadığı iddia edildi! Peki neden?

BYD cephesiyle ilgili aktarılan iddialara göre, Türkiye’ye getirilen bazı araçlar gümrük işlemleri aşamasında beklemeye alındı. Bu nedenle bayilerin, araç satın alan müşterilere net bir teslim tarihi veremediği belirtiliyor. Özellikle Aralık ayında yoğunlaşan bu durumun, teslimat takvimlerini doğrudan etkilediği ifade ediliyor.

BYD Sealion 7

Müşterilerden gelen geri bildirimlerde, teslim sürecinin belirsizleşmesi nedeniyle bazı bayilerin kapora iadesi yoluna gittiği öne sürülüyor. Teslimatların kısa vadede tamamlanamayabileceği ve sürecin Şubat ayına kadar uzayabileceği yönündeki iddialar, markanın satış sonrası yönetimine dair soru işaretlerini artırıyor.

BYD tarafında yaşanan bu gelişmeler, gözleri yeniden Manisa’da kurulması planlanan fabrikaya çeviriyor. 2024 yılının Temmuz ayında imzalanan anlaşma kapsamında, yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla Manisa’da üretim tesisi kurulması planlanmıştı. Bu anlaşma sayesinde şirket, Türkiye’ye ek vergi ve gümrük vergisi olmadan araç getirme avantajı elde etmişti.

Kritik öneme sahip olan fabrikanın 2026 yılında üretime başlaması ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu. Ancak aradan geçen sürede fabrika arazisinde somut bir üretim faaliyeti görülmemesi, sürecin yavaş ilerlediği yorumlarını beraberinde getirdi. Daha önce Macaristan’daki fabrikanın geri plana atılarak Türkiye’ye öncelik verileceği açıklanmıştı.

İlginizi Çekebilir: Elektrikli araç şarj istasyonları E-Devlet’te görüntülenebilecek!

BYD ile ilgili son haftalarda gündeme gelen bilgiler ise bu planların değişmiş olabileceğine işaret ediyor. İddialara göre üretim hatlarının tırlarla Macaristan’daki fabrikaya taşındığı ve üretimin burada başlayacağı konuşuluyor. Bu durum, Türkiye yatırımına dair beklentilerin yeniden sorgulanmasına ve yetkililerin de buna yönelik karşı bir adım yapmış olma ihtimalini akıllara getiriyor.

BYD markasının Türkiye’de yaşadığı bu teslimat sürecini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Gümrükte yaşandığı iddia edilen aksaklıklar ve fabrika belirsizliği sizce markanın geleceğini nasıl etkiler? Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Gerçek bir teknoloji tutkunu olarak, editör olarak başladığım bu alanda, yıllar içinde özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler konusunda edindiğim bilgileri HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevimle birlikte hem yazılı hem de görsel içeriklerle insanlara aktarıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya