Yerli teknoloji şirketi Aircoor, yeni geliştirdiği Transleyt uygulamasını kullanıcıların hizmetine sundu. Transleyt, 30 farklı dilde çeviri yapabilen ve özellikle Osmanlıca gibi zor dillerdeki başarı oranıyla dikkat çeken bir yerli çeviri uygulaması olarak öne çıkıyor. Peki DeepL gibi rakiplerine karşı bu uygulamanın avantajları neler?
İçindekiler
Yerli Çeviri Uygulaması Transleyt ile 30 Dilde Yapay Zeka Destekli Çeviri
Transleyt sadece klasik metin çevirisiyle sınırlı kalmayıp, çeşitli formatlardan çeviri yapma imkanı sunuyor. Metinden çeviri, resimden çeviri, dökümandan çeviri ve sesten çeviri gibi özellikleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Örneğin, JPG, PNG, TIFF formatındaki görselleri anında istenen dile çevirmek mümkün.
Transleyt, döküman çevirisinde de iddialı. Word, Excel, Pptx ve PDF formatındaki dökümanlarınızı farklı dillere çevirirken, profesyonel bir çevirmen kalitesinde sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, eski Türkçe metinlerin manzum ve düzyazı türündeki transkripsiyonunu yapma, literal çevirisini çıkarma ve yorumunu oluşturma imkanı da sunuluyor.
Ses dosyalarınızı ya da ses kayıtlarınızı yükleyip, zaman kodlu olarak 30’dan fazla dile çevirme özelliği ile de Transleyt, sesli çeviri konusunda da iddialı. OCR yaparak PDF, PNG ve JPG dosyalarınızı aranabilir PDF haline getirmek de mümkün.
Yakında sunulacak olan özellikler arasında ise ses deşifresi, manuel slayt oluşturmayı gereksiz kılan AI destekli sunum hazırlama, dudak ve mimik kaybı yaşamadan videolarınızı otomatik olarak yabancı dillerde seslendirme, ve onlarca farklı ses tonuyla içeriklerinizi seslendirme gibi seçenekler bulunuyor. Özellikle ses dosyalarınızı yüksek doğrulukla metne dönüştürme ve etkileyici sunumlar hazırlama gibi özellikler kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.
Platformun sunduğu bir diğer dikkat çekici özellik ise çeviri üslubu seçim imkanı. Kullanıcılar, metnin konusuna ve hedefine uygun olarak, çeviri tonunu ve üslubunu belirleyebiliyor. Bu, özellikle hukuk veya tıp gibi uzmanlık gerektiren alanlarda büyük avantaj sağlıyor.
Platformun kurucusu Sadi Özgür, Transleyt’in diğer çeviri platformlarından farklı olarak, Türkçeye çeviri noktasında bağlama duyarlı çalıştığını vurguluyor. Kullanıcılar, metnin amacına göre ‘akademik’, ‘hukuki’ veya ‘tıbbi’ gibi özel alanlarda çeviri yaptırabiliyor.
Sadi Özgür, “Temel özellik, Türkçeye çeviri anlamında bağlama, kontekste duyarlı çeviri olacaktır. Diğerlerinden ayrı özelliği, kullanıcı üslup, ton ve alan diye 3 farklı seçenekle çeviri yapabiliyor. Örneğin, hukuk alanında bir makale için tonunu ‘akademik’ seçip, alanını ‘hukuk’ seçtiğinizde sistem var olan hukuk terminolojisini dikkate alarak çeviriyi yapıyor. Veya tıp alanında bir makale var, böyle bir çeviri yapacağınızda bu sefer tıp dilini, sağlık terminolojisini dikkate alarak çeviriyi yapmış oluyor. Türkçeye çeviri noktasında özellikle bu bilinen firmalardan başarılı olduğumuzu görüyoruz.” diyor.
Sadi Özgür, Google Translate gibi ücretsiz platformlarla doğrudan rekabet etmek gibi bir amaçlarının olmadığını, ancak ücretli çeviri hizmetleri sunan firmalarla rekabet etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.
İlginizi Çekebilir: Microsoft Türkiye Genel Müdürü’nden KVKK açıklaması geldi
Özgür, platformda kullanılan yapay zeka modellerinin sektördeki en iyilerden olduğunu ve 1-1,5 yıldır geliştirdikleri veri setleriyle bu başarıyı elde ettiklerini dile getiriyor. Öncelikli hedeflerinin Türkiye pazarında hakimiyet kurmak olduğunu ifade eden Özgür, ardından uluslararası arenada da başarıyı yakalamak istediklerini ekliyor. Transleyt’in akademik çevrelerde ve yurt dışındaki üniversitelerde de büyük ilgi göreceğine inanıyorlar.
Transleyt Üyelik Ücreti Ne Kadar?
Transleyt, ücretsiz bir seçenek sunmanın yanı sıra, daha fazla çeviri kapasitesi ve ek özellikler için ücretli abonelik paketleri de sağlıyor. Basic, Pro ve Premium paketleriyle farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunuyor.
Transleyt aylık abonelik ücretleri ise şöyle:
- Basic: 250 TL
- Pro: 499 TL
- Premium: 999 TL
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce ülkemizden de böyle projeler çıkması sevindirici mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!