Haftanın Seçkisi

Lamborghini’nin Yeni Hibrit Modeli: Countach LPI 800-4

Lamborghini’nin 1974-1990 yılları arasında ürettiği ikon modeli Countach, günümüz teknolojisinin imkanlarıyla yenilenerek 2022 yılında yeniden alıcılarının karşısına çıkıyor. Countach LPI 800-4 model isminin “LPI” kısmı Longitudinale Posteriore Ibrido’nun kısaltması olup arabanın güç aktarma sisteminin boydan boya uzandığını ve hibrit bir sistem olduğunu ifade ediyor. Sayı kısmında ise süper otomobilin 802 beygir güce ve dört tekerlekten çekişe sahip olmasına atıfta bulunuluyor. Bu 802 beygirlik gücü ise Countach’ın V12 6.5 litrelik motoru ve 48 voltluk elektrik motoru üretiyor.

Countach, saatte sıfırdan 100 km hıza üç saniyeden kısa sürede ve sıfırdan 200 km hıza ise 9 saniyenin altında ulaşabiliyor. Countach’ın en yüksek hızı ise saatte 355 km olup maksimum 711 Nm tork çekiş elde edilebiliyor.

 

Countach’ın elektrik motoruna güç veren ise Lamborghini’ye özel süper kapasitördür. Bu süper kapasitör aynı ağırlıktaki bir lityum iyon pile oranla üç kat daha fazla güç sağlayabiliyor. Lamborghini, V12 motorundan alınan güç aktarımını korumak için elektrik motorunu doğrudan şanzımana monte ettiğini de belirtti.

Countach LPI 800-4’ün kasa yapısının çoğunluğu ise karbon fiber maddeden oluşmakta. Lamborghini, eski  Countach yerine Aventador modelini anımsatan tasarımı hakkında ise, “70’lerin ve 80’lerin ikonik Countach’ı önümüzdeki on yılın seçkin süper spor modeline ancak bu şekilde evrilebilirdi ” dedi. Yeni Countach’ın içinde, CarPlay entegrasyonu ile “Stile” etiketli bir düğme bulunan 8,4 inçlik dokunmatik bir ekran da mevcut.

Son olarak Lamborghini, bu spor otomobilden yalnızca 112 adet üreteciğini açıkladı. Bütün bu bilgilerden sonra fiyat etiketi hakkında bir bilgiye yer vermeyen Lamborghini, bütün otomobil üreticileri gibi elektrikli otomobil dünyasına giriş yapmış bulundu.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval