Mart sonunda çıkışını yapan HTC One M8 uzun süredir finansal sorunlar yaşayan firmanın son çeyrekte nihayet artı kısmına geçmesine yardımcı olup kâr etmesini sağlamıştı. HTC bu telefonun satışları için rakam vermezken satışların tatmin edici olduğu belliydi. Fakat yeni çıkan haberler aslında olayın çok da doğru olmadığı yönünde. Yüksek seviye ürünlerin pazarındaki rekabete bir de Çin ürünü telefonlar eklenince haliyle eski toprak markaların işleri gittikçe zorlaşmaya başladı.

Samsung’un agresif tavrı ile pek çok firmanın elinden müşterisini çaldığını belirten CNET ve Canaccord Genuity analizcilerinin yorumuna rağmen One M8’in oldukça sevilen bir telefon olduğu gerçeği de hala mevcut. Hatta pek çok ankette Galaxy S5’in önünde çıkan M8 genele bakıldığında da ilgi görüyor.
Analizcilerin verdiği bilgi ise HTC’nin M8’den elde ettiği kazancın yavaş yavaş yok olmaya başladığı yönünde. Konu hakkında yprum yapmayan Tavyanlı firma için verilen yorum daha zor zamanların yaklaştığını fark ettikleri yönünde. Nitekim yeni çıkan G3 ve eylülde gelmesi beklenen iPhone 6 gibi iki büyük rakibi daha mevcut. HTC’nin bu sene için yeni amiral gemisi planlarının da olacağını biliyoruz bakalım bunun sonucu ne olacak?
İçindekiler