Haftanın Seçkisi

turkcell tv+ spoiler yemeden izlenmesi gereken filmler

TV+’tan efsane liste! Sosyal medyada spoiler yemeden izlenmesi gereken 7 film

10 Aralık 2025
ROKETSAN TAYFUN

ROKETSAN TAYFUN füzesi testte hedefi tam isabet vurdu!

13 Aralık 2025
galaxy z trifold samsung üçe katlanır telefon samsung üçe katlanan telefon

Galaxy Z TriFold ekran değişim ücreti belli oldu! Cep yakacak

15 Aralık 2025
PlayStation Wrap Up 2025

PlayStation Wrap-Up 2025 yayınlandı! En çok hangi oyunları oynadığınızı göreceksiniz

11 Aralık 2025
RAM krizi telefonları da etkileyebilir! 16 GB RAM'e veda

RAM krizi telefonları da etkileyebilir! 16 GB RAM’e veda

15 Aralık 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Grok X hesabına erişim engeli geldi! Grok engellendi mi?

Temmuz ayında küfürlü cevaplarıyla gündeme bomba gibi düşen X’in yapay zekâ botu Grok, yine engellendi! Bu sefer de Grok X hesabı engellendi!

Yazı: Onur Balbaşı
11 Eylül 2025
Kategori: Haber, Gündem, Yapay Zeka
Okuma süresi: 2 dakika
grok x erişim engeli türkiye

Temmuz ayında küfürlü cevaplarıyla gündeme bomba gibi düşen X’in yapay zekâ botu Grok, bu kez Türkiye’de erişim engeliyle karşı karşıya. Kararın gerekçesi olarak “milli güvenlik” ve “kamu düzeninin korunması” gösterildi. Peki bu kararın perde arkasında ne var?

İçindekiler

  • Grok’un X hesabına erişim engeli getirildi
  • Grok nedir?

Grok’un X hesabına erişim engeli getirildi

EngelliWeb’in haberine göre, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle Grok X resmi hesabına yönelik erişim engeli kararı alındı. Ancak bu kararın hangi Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiği henüz açıklanmadı.

grok x erişim engeli türkiyeİlginç bir gelişme olarak, hesap şu an için Türkiye’den hâlâ erişilebilir durumda. Yani erişim engeli kararı alınmış olsa da teknik olarak henüz uygulanmamış gibi görünüyor. Bu kararın uygulanması X tarafından gerçekleştirilecek. X’in yakın zamanda erişim engeli kararını uygulamasını bekliyoruz.

Bu gelişmeyle birlikte Türkiye, Grok’un X hesabına toplu erişim engeli getiren ilk ülke oldu diyebiliriz. Bazı ülkelerde @grok ile çağırılabilen Grok yapay zeka botu engelliyken, Türkiye’de direkt olarak Grok’un X hesabına erişim engeli gelmesi oldukça ilginç. Bu süreçte yapay zeka botu kullanılacak mı göreceğiz. Yani X üzerinden @grok yazarak Grok’u çağırdığınızda Grok cevap verecek mi göreceğiz.

İlginizi Çekebilir: Grok Türkçe küfür öğrendi, önüne gelene sövüyor!

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Grok hakkında bir soruşturma başlatılmıştı. Ardından bazı içeriklerine erişim engeli getirilmişti.

Söz konusu içeriklerin arasında antisemitik ifadeler, siyasetçilere yönelik hakaretler ve genel anlamda toplumsal hassasiyetleri hedef alan söylemler bulunuyordu. Bu içerikler, Grok’un yeni sürümünün “ağzını bozduğu” yönündeki eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Grok nedir?

Grok, Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen ve doğrudan X platformuna entegre çalışan bir yapay zekâ. Grok, sansürsüz yanıtlar vermesiyle biliniyor. Öyle ki, Grok bazen kullanıcılara küfürlü yanıtlar da verebiliyordu.

Grok, kullanıcıların gönderilerine doğrudan yanıtlar üretebilmesiyle dikkat çekerken; zaman zaman agresif ve sert üslubu nedeniyle birçok kesimden tepki topladı. Bu da bazı ülkelerde hukuki müdahalelere ve erişim engellerine yol açtı. Türkiye’de de yapay zeka botuna erişime engeli getirilmiş, ardından Grok tabiri caizse ağzını topladıktan sonra yeniden erişime açılmıştı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Grok sosyal medya için yararlı mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya