İçindekiler
Genellikle güçlü donanımı ve tartışılan kasa yapılarıyla tanıdığımız Google’un Nexus serisi cihazları ilerleyen dönemlerde üretici firmaların yardımı olmak sızın Google bünyesinde tasarlanacak.
Sahip oldukları pazar payına bakarak Nexus cihazların birçok kişi tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bunun başlıca sebepleri olarak, Nexus cihazların doğrudan Google’dan güncelleme alıyor olması ve sahip oldukları üst düzey donanımları sıralayabiliriz.
Ancak şimdiye kadar üretilen Nexus cihazlar üreticiler tarafından yeterince iyi pazarlanamıyor ayrıca donanım ve tasarım açısından göz ardı edilemeyecek pürüzler barındırıyor. Dolayısıyla Google bu durumun önüne geçebilmek adına bundan sonraki Nexus cihazların iç ve dış tasarımını kendi bünyesinde yapacak üretici firma ise sadece üretme kısmında görev alacak.
Bu gidişatı göz önünde bulundurduğumuzda Google’un aslında bir Apple olmaya çalıştığını görebiliriz. Aynen Apple gibi Google’unda kendi işletim sistemi ve uygulama marketi bulunuyor. Geriye sadece Apple gibi tasarımı kendi bünyesinde yapıp üretimi başka firmalara devretmek kalıyor. Ki buda şirket için hatırı sayılır bir gelir kazancı ve özgün tasarım anlayışı demek oluyor.