İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

Galaxy S23 Ultra Android 15

Galaxy S23 Mayıs güncellemesi yayınlandı! Türkiye’ye geldi mi?

21 Mayıs 2025
Yanmar’ın ürettiği dizel motorlar kentsel dönüşüme hız kazandırıyor

Yanmar’ın ürettiği dizel motorlar kentsel dönüşüme hız kazandırıyor

21 Mayıs 2025
realme gt 7 dream edition realme aston martin telefon

Realme GT 7 Dream Edition geliyor! Realme Aston Martin ile telefon yaptı!

20 Mayıs 2025
ASUS

Yapay zeka odaklı ASUS Sistemler! | #COMPUTEX2025

20 Mayıs 2025
Türk Telekom

Türk Telekom bir ilki gerçekleştirdi! Wi-Fi 7 mesh bağlantı hızında  çığır açan performans!

21 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Gamescom 2016 Partner Ülkesi Türkiye, Oyun Fuarına Damgasını Vuruyor

Yazı: Özgür Deveci
17 Ağustos 2016
Kategori: Basın Bülteni
Okuma süresi: 3 dakika
Gamescom 2016 Partner Ülkesi Türkiye, Oyun Fuarına Damgasını Vuruyor

İçindekiler

  • Bugün itibariyle kapılarını açan fuarda Türkiye, 500 metrekarenin üzerinde bir alana yayılan standı ve sektörün önde gelen paydaşlarıyla katılımcıların ilgi odağı oldu.

Bugün itibariyle kapılarını açan fuarda Türkiye, 500 metrekarenin üzerinde bir alana yayılan standı ve sektörün önde gelen paydaşlarıyla katılımcıların ilgi odağı oldu.

Dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı gamescom’da bu yıl partner ülke olarak yer alan Türkiye, 500 metrekareden fazla bir alana yayılan görkemli standıyla, fuarın daha ilk gününden katılımcıların ve medyanın ilgi odağı olmayı başardı. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), ODTÜ TEKNOKENT ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (Turkish Electro Technology – TET) destekleriyle hazırlanan stantta bu yıl hem oyun ve yazılım sektörünün ileri gelen firmaları hem de bağımsız geliştiriciler yer almakta.

Türkiye’nin bağımsız oyun geliştiricilerine verdiği destek kapsamında başlattığı Turkey Loves Indies kampanyası, gamescom’daki Türkiye standının odağını oluşturuyor. Türkiye’de oyun geliştiricilerine sunulan desteklerin dünyanın her yerindeki bağımsız geliştiricilere duyurulmasını hedefleyen kampanya katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

Bunun dışında oyunların farklı insan ve kültürleri bir araya getiren bir aracı oluşunun altının çizildiği ve Türkiye’de bağımsız geliştiricilere verilen desteklerin vurgulandığı ülke standımızda yer alan firmalar, stantlarıyla özellikle yabancı basın ve girişimcilerin daha ilk günden dikkatini çekmeyi başardı. Mount & Blade serisiyle uluslararası arenada büyük başarı kazanmış ve milyonlarca oyuncuya ulaşmış Taleworlds Entertainment,serinin heyecanla beklenen son oyunu Mount & Blade II: Bannerlord’u özel tasarlanmış standında uluslararası basına tanıtmaya devam ediyor.

Taleworlds Entertainment’ın yanı sıra stantta 1010! oyunuyla mobil oyuncuların beğenisini kazanmış ve geçtiğimiz aylarda İngiltere ofisini açmış Gram Games, MoBu ve Legendary Team oyunlarıyla 2015 Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde birçok ödüle layık görülen Panteon, Steam’de yeşil ışık almış yerli korku oyunu No:70’in yapımcıları No70 Games, Darklings ve Rop gibi oyunlarla Apple Store’da üst sıralarda yer almış Mildmania, VR ile ilgili çalışmalarıyla göz dolduran Hologram gibi geliştirici firmalar yer almakta. Bu firmalara Simsoft, Game Looper,DIGITOY GAMES, GamePro, Kodobur, Magiclab, UDO Games ve Reality Arts eşlik ediyor. 2008 yılından beri oyun geliştiricilere çeşitli destekler sağlayan ve 400 üzerinde oyunla 2 milyon dolar ihracat eşiğini geçen ATOM da hem fuar alanında yer alıyor, hem de bu yıl bünyesinden çıkan 12 projenin Gamescom’a katılmasının haklı gururunu yaşıyor.

Türkiye’de lokalizasyon veya oyun seslendirmesi dendiğinde akla ilk gelen iki şirket olan Melodika ve Stüdyo 23 de bu yıl Türkiye standında boy gösterenler arasında. Türk oyuncularının yakından tanıdığı popüler çevrimiçi ödeme servisi Paybyme ve Şubat ayında düzenledikleri oyun fuarıyla bu konuda ülkemizde iddialı olduklarını ortaya koyan GIST, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ülke standında boy gösteriyorlar.

Türkiye’nin önde gelen oyun kanalı ve dergisi Oyungezer’in yanı sıra bünyesinde tamamen oyun sektörüne özel 360 derece iletişim çözümleri sunan bir dijital ajans barındıran setimedia ve seri üretim, özel sıvı soğutmalı oyuncu ve performans bilgisayarları üreticisi Conn da ülke standımızda yer alan şirketler arasında.

Başta ODTÜ TEKNOKENT olmak üzere ülkemizin önde gelen teknoloji ve yazılım şirketleri arasında yer alan Sanlab ve STRS TEKNOLOJİ de stantlarında ülkemizin bu alanda geldiği noktayı ve sahip olduğu zengin fırsatları yabancı yatırımcılar ve medya mensuplarına başarıyla tanıtıyorlar.

Ülkemizin Gamescom 2016 katılımı ile ilgili tüm gelişmeleri http://www.toged.org/adresinden takip edebilirsiniz.

Özgür Deveci

Özgür Deveci

Amatör Fotoğrafçı, Elektronik Spor Tutkunu, Outdoor Meraklısı, Sinema Takipçisi, Teknoloji Bağımlısı

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya