Fransız gazetesi Le Parisien’in yaptığı habere göre, INRA’nın (Fransa Milli Tarımsal Araştırma Enstitüsü) ”Yeşil Koyun” projesinin bir parçası olan “Ruby” ismindeki koyun tüketim için satılmış. 2014 yılında doğan koyunun DNA’sı daha parlak renk veren ve derisini transparan yapan yeşil flörasan proteini ile değiştirilmiş.
Geçtiğimiz sonbaharda genetiği ile oynanmamış koyunlar ile beraber yanlışlıkla kesimhaneye satılan koyun, daha sonra Ekim 2014’te bireysel müşteriye satılmış ve pişirilmiş. Ancak kaç kişinin yediği ise belli değil.
INRA, genetiği değiştirilmiş koyunu yemenin insanlar için bir sağlık sorunu teşkil etmediğini açıkladı. Aralık ayında Fransız savcıların açtığı soruşturma hala devam ediyor.