İçindekiler
Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında gerçekleşen siber savaş, iki ülke arasındaki gerilimi had safhaya taşıdı: Sosyal Medya Servisi Facebook, elindeki şüpheli bağlantıları ABD Kongresi Araştırma Komisyonu ile paylaşma kararı aldı.
Rusya’nın, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2016 yılında gerçekleşen başkanlık seçimine, siber olarak müdahale ettiği dedikoduları gerek bilişim gerekse siyasi otoriteler tarafından uzun süredir dile getiriliyor.
Federal Komite, Facebook’un tanıklık yapmasını talep etti. Sosyal medya servisi de bu talebi kabul etti. Site içi reklamlarla ile birlikte 3000’den fazla bağlantı Araştırma Komitesi’ne sunulacak.
Sosyal medya sözcüsü ise konuya şu cümlelerle açıklık getirdi: “Kullanıcının uyruğundan bağımsız olarak, kullanıcıları korumakta kararlıyız ve reklamlar kullanıcı içeriğidir. Ancak Federal yasalar hesap bilgilerinin açıklanması konusunda katı sınırlamalar getiriyor. İki yılda bir yapılan şeffaflık raporlarımızda açıkça belirttiğimiz gibi, devletten gelen veri taleplerini yurt içinde ve yurt dışında dikkatlice inceliyoruz ve yasalara uymayan kişiler hakkında yaptırımda bulunuyoruz. Ve tabii ki, suçlular hakkındaki hükümet politikaları destekliyor ve devleti zayıflatabilecek kamuya açık açıklamalara izin vermiyoruz. Paylaştığımız veriler, kanunlara uymayan kişilere ait bilgilerdir.”
Diğer bir sosyal medya devi Twitter’ın yetkilileri de, Senato Araştırma Komisyonu’nda tanıklık yapmaya çağrıldı.