Porto Riko’da bulunan Arecibo Rasathanesi’den alınan verilere göre uzaydan çok garip sinyaller geliyor. Sinyallerin garipliği inanılmaz bir düzene sahip olmaları
Radyo teleskoptan alınan verilen, sinyali yayan cismin Güneş’ten yaklaşık 3000 kat daha parlak olan Ross 128 yıldızının, sistemindeki bir konum olduğu yönünde.
Arecibo Rasathanesi başkanı Abel Mendez, “Yıldızı ve sistemi gözlemledik ve sürekli gözlemleye devam ediyoruz. Garip olan şey sinyalin gücü değil; periyot süreci. Daha çok hiç bu kadar düzenli sinyaller yayan bir yapı görmemiştik. Hiçbir uydudan böyle sinyaller almadık. Bunlar ‘uzaylılar’ demek istemiyorum; elimizde kanıt yok ve ben şahsen bunu düşük ihtimal olarak görüyorum. Ancak göz ardı edebileceğimiz kadar da düşük ihtimal değil.” ifadelerini kullandı.
İçindekiler
İkinci Seçenek: Pulsar
Uzaylı seçeneği heyecanlandırıcı ama daha gerçekçi bir seçeneğe de değinmemiz şart: Nötron yıldızları. Nötron yıldızları, Süpernova’dan arta kalan maddelerin kütle çekiminin çökmesiyle oluşur. Adından da anlaşılabileceği gibi çoğunluğu nötron olsa, düşük düzeyde proton ve elektrondan da meydan geliyor. Nötronlar kararsızdır ve beta ışımasına neden olurlar. Nötron yıldızlarının kütleleri Güneş’in 1.5 ile 3 katı olabilir.
Bazı nötron yıldızları kendi çevrelerinde akıl sır ermeyen bir hızda döner. Bu tür cisimlere Pulsar adı verilir. Pulsar kelimesi İngilizce’deki Pulse(nabız) teriminden türemiştir. Kısacası aldığımız sinyallerin çoğu Pulsar’lardan gelir. Ancak garip olan şu: Pulsar isimli mucizelerin sinyalleri düzenli değildir. Zaten bilim insanlarını bu kadar şaşırtan da bu.