Haftanın Seçkisi

Galaxy S26 Pro

Galaxy S26 şarj hızı belli oldu! Samsung üzdü!

17 Eylül 2025
spotify türkiye yasaklanacak mı

Spotify çalma listesi Apple Music’e aktarmak isteyenler yaşadı! Nasıl yapılır?

17 Eylül 2025
AirPods Pro İşitme Koruma

AirPods Pro işitme koruma özelliği artık Türkiye’de

14 Eylül 2025
rtük netflix mubi blutv para cezası

RTÜK dijital platformlara ceza yağdırdı! Ne kadar ceza kesildi, sebebi ne?

18 Eylül 2025
galaxy s25 one ui 8

Galaxy S25 One UI 8 Türkiye’de yayınlandı! Nasıl yüklenir?

18 Eylül 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

BattleHack İstanbul’ muhteşem boğaz manzarasıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti!

Yazı: Murat Halilbeyoğlu
28 Nisan 2014
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 3 dakika
BattleHack İstanbul’ muhteşem boğaz manzarasıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti!

PayPal tarafından Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen BattleHack İstanbul’un kazanan takımı Piggy Bank uygulaması ile Lords of Kebab oldu. İlgili basın bültenini aşağıdan okuyabilirsiniz.

“BattleHack İstanbul’ muhteşem boğaz manzarasıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti!

Türkiye’nin kazananı, San Jose’deki dünya finaline giderek, Tel Aviv, Miami, San Francisco, Toronto, Berlin, Chicago, Varşova, Singapur, Sidney, Boston, Mexico City, Londra ve Moskova’dan gelen takımlara karşı 100 bin dolarlık büyük ödül için mücadele edecek. İstanbul’daki mücadelenin ikincisi PS4 oyun konsolu kazanırken, üçüncü ekip akıllı polaroid kameralar kazandı.
Piggy Bank uygulaması ile harçlıklar ailelerin kontrolünde
Piggy Bank, ailelerin çocuklarına verdikleri harçlıkları takip edebilmelerini ve çocukların harçlıklarını daha sağlıklı tercihler yaparak harcamalarını sağlıyor. Geliştirici ekip: “Uygulamamız çocukların gerektiğinde PayPal üzerinden ailelerinden harçlık isteyebileceği ve ailenin uygun gördüğü zaman PayPal hesabına gönderim yapabileceği bir yazılım. Bu sayede aileler çocuklarının nerede yemek yemek istediğini görebilir, sağlıklı gıdalara izin verip, sağlıksız gıdaları satın alacakları zaman para transferinden kaçınabilir” ifadesinde bulundu.

Juri-ve-Partner-ekibi

Mücadelede ikinciliğe Project 23 ekibinin geliştirdiği FitPay uygulaması layık görüldü. Bu uygulama, yedi dakikalık egzersiz olarak bilinen hareketlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi için bir motivasyon amacı taşıyor. Her bireyin sağlıklı bir hayat sürdürmesi için günde 7 dakikalık egzersiz yapmasının öneminin ele alındığı bu uygulamada, egzersizi yapmayan kullanıcılara uyarı gönderiliyor.
Üçüncülüğü DMT ekibinin geliştirdiği WouldPay uygulaması kazanırken, bu uygulama satış kanalı ile tüketiciyi buluşturarak, tüketicilerin pahalı bulup almadıkları ama beğendikleri ürünlere ödemeyi kabul edecekleri fiyatı kaydediyor; ürünün fiyatı belirtilen seviyeye düştüğünde ise tüketiciye haber vererek yeniden değerlenme şansı tanıyor. Uygulama aynı zamanda satıcılara ürün fiyatlarının kontrolü konusunda önemli bir geri dönüş sistemi olarak da destek veriyor.

IMG_4595

Uykusuz bir gece boyunca kod yazdıktan sonra, tüketilen kahveler ve pizza dilimlerinin ardından, 100’ün üzerinde geliştirici, ortaya çıkardıkları 30 uygulamanın sunumlarını da gerçekleştirdi.
Battle Hack 2014, PayPal Start-up efsanesi John Lunn, Aslanoba Capital Yönetici Direktörü Cankut Durgun, Peak Games Kurucu Ortağı Rina Onur ve Yemeksepeti Kurucu Ortaklarından Melih Ödemiş de dahil olmak üzere Türkiye ve dünyadan teknoloji ve e-ticaretin önemli isimlerini ağırladı.
John Lunn, kendisinin özel olarak ilgilendiğini ifade ettiği Türkiye’deki geliştiriciler için: “Türkler bu konuya büyük özen gösteriyor ve oldukça kaliteli sonuçlara ulaşıyorlar. Türk geliştiricilerle tanıştığınızda Türkiye’nin neden bir Start-up ülkesi olarak görüldüğünü anlıyorsunuz. Bugün ortaya çıkan projeler ve sonuçları oldukça etkileyici. Türkiye’yi Silikon Vadisi’nde temsil edecek kazanan takıma şans diliyorum” dedi.

Birinci-Ekip-Sunum-Fotografi

PayPal Türkiye Direktörü Kıvanç Onan konuya ilişkin olarak, “Bugün 100’ün üzerinde, günlük yaşamımızı etkileyecek olağanüstü çözümler üreten geliştirici ile bir aradayız. Battle Hack mücadelemiz e-ticaret dünyasının doğasını değiştirecek akıllıca üretilmiş fikirleri ayırt etmemizi sağlıyor” şeklinde görüşlerini paylaştı.
Peak Games Kurucu Ortağı Rina Onur “BattleHack’ten çok etkilendim. Türkiye’deki internet ekosistemi hızla gelişiyor ve bu etkinlik de bu etkileyici takımlar ve projeleri ile bunu kanıtlıyor. Gelecek yıllarda bu etkinliğin daha da gelişmesini umuyorum” açıklamasında bulundu. Yemeksepeti Kurucu Ortaklarından Melih Ödemiş “Yalnızca İstanbul’dan değil Türkiye’deki diğer şehirlerden gelen yarışmacıların ilgi gösterip katılması çok güzel. Markaların bu tarz etkinliklere yatırım yaparak bütçe ayırmaları gerektiğini düşünüyorum. Burada olmak çok keyifli” ifadesini kullandı. Etkinliğin jürilerinden Aslanoba Capital Yönetici Direktörü Cankut Durgun ise “BattleHack, projelerin ve sunumların kalitesiyle benim katıldığım en iyi Hackaton” diyerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirtti.”

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Murat Halilbeyoğlu

Murat Halilbeyoğlu

Nobody knows...

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya