Bir oyuncunun aradığı bütün özelliklere sahip olan ve aynı zamanda tasarımıyla göz dolduran oyuncu faresini inceliyoruz. ROG Chakram Core, bu yılın “Reddot 2020” ve “Design Award 2020” tasarım ödüllerinin de sahibi.
İlginizi çekebilir: Fiyat / Performans klavyesi: ASUS TUF Gaming K1 RGB!
İçindekiler
Asus ROG Chakram Core, şıklık ve kullanışlılığı bir arada bulunduruyor
Chakram Core’un ağırlığı 111 gram olmasına rağmen; eklenip çıkarılabilir ağırlık mekanizması sayesinde bu ağırlık 97 grama kadar düşürülebiliyor. Rekabetçi oyunlarda ağır fare kullanmayı seven oyuncularsa; kutunun içinden çıkan ağırlıkla beraber farelerini kullanabiliyorlar. Ağırlığı söküp takmak ise; Chakram Core’un vidasız tasarlanan kasası sayesinde çok kolay. Tamamen modüler ve sökülebilir olarak tasarlanan farede, cihazın iç kısmına ulaşmanız çok kolay olduğu için; dilediğiniz zaman parça değişimi yapabilmeniz mümkün hale getirilmiş. Zaten Chakram Core’un şık görüntüsünün yanında, bu kadar modüler olarak tasarlanabilmesi de Asus’a birçok tasarım ödülü getirmiş durumda. Bu yıl ROG Chakram Core, “Reddot 2020” ve “Design Award 2020” ödüllerine layık görüldü.
Elbette Chakram Core’un öne çıkan tek özelliği tasarımı değil. Chakram Core, aynı zamanda bir oyuncunun bir farede arayabileceği bütün özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 16.000 DPI optik sensöre sahip olan fare, 40g ivmelenme, 400 ips, 1000Hz sorgulama hızı ve ayarlanabilir tuş mesafesine sahip. Ayrıca sol tarafta baş parmağınızla kontrol edebileceğiniz bir adet joystick de mevcut. Bu joystick, 256 seviyeli analog moduyla ve 4 yönlü digital moduyla oyun içi kontrollerde de kullanılabiliyor. Bu sayede isterseniz FPS oyunlarda, joystick üzerinden hassas nişan alabilmeniz veya şarjörünüzü hızlı bir biçimde değiştirebilmeniz mümkün. Eğer joysticki kullanmak istemezseniz de; hiçbir tornavidaya ihtiyaç duymadan çıkarabilmeniz mümkün.
Armoury Crate üzerinden bütün ayarlarınızı yapabilirsiniz
ROG Chakram Core’u, her ne kadar Armoury Crate yazılımı üzerinden kontrol edebiliyor olsanız da; yazılıma bağlı kalmadan DPI ayarlarınızı yapabilmeniz sağlanmış. Farenin alt tarafında bulunan DPI butonu sayesinde, ön yüklü olarak bulunan 4 farklı DPI ayarı arasında geçiş yapabilirsiniz.
Armoury Crate üzerinden farenizin bütün ayarlarını yapabileceğinizi de belirtelim. Uygulama üzerinden kişiselleştirilmiş 4 ön yüklü DPI ayarınızı belirleyebilir, sorgulama hızını, düğme yanıtı gecikme süresini kendi kullanımınıza göre ayarlayabilirsiniz. Benim Chakram Core’da değinmek istediğim bir başka nokta da; açı kapama özelliği. Açı kapama opsiyonu sayesinde hassas kullanımlarda farenizi düz bir hatta ilerletirken; çizgisinden sapmadan stabil bir şekilde hareket ettiğini gözlemleyebiliyorsunuz.
Armoury Crate aydınlatma menüsündeyse, farenizin RGB ayarlarını yapabilmeniz mümkün. Ayrıca Chakram Core’un yazılım güncellemeleri yine Armoury Crate üzerinden yüklenebiliyor. Bu sayede farenizin yazılımını her zaman güncel tutabiliyorsunuz.
Özetle Asus ROG Chakram Core, sol tarafında bulundurduğu joystickle, modüler tasarımıyla, yüksek malzeme kalitesiyle ve şık görüntüsüyle bizim gönlümüzü kazanmayı başardı. Ve son bir hatırlatma; sosyal mesafenizi korumayı, maskenizi düzgün bir biçimde takmayı, ve ellerinizi bol bol yıkamayı unutmayın!