Almanya’da devlet destekli enerji inovasyonlarından sorumlu kuruluş Deutsche Energie-Agentur (DENA) yönetiminde enerji altyapısını tamamen bağımsız bir veritabanına taşınması hedefleniyor.
İlginizi çekebilir: Ebang, Yeni Zelanda İçin Dijital Finans Platformu Kurmaya Hazırlanıyor
DENA’nın bu hedefinde birlikte çalıştığı Parity Technologies şirketinin halkla ilişkiler sorumlusu Peter Mauric konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Altyapının sürekli olarak kullanılabilir olması gerektiğinde sisteminizin esnekliğine ihtiyaç duyarsınız. Bağımsızlaştırma teknolojileri de tam olarak bu amaca hizmet ediyor. Esnek enerji üretimi, yönetimi ve dağıtımı yapmayı kolaylaştıran microgrid isimli küçük şebekeler yıllardan beridir enerji endüstrisinde talep görüyor. Dolayısıyla bu talebin bütün enerji piyasasında oluşması çok normal.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan 20’den fazla şirkete blockchain altyapısı hizmeti sunan ve DENA’nın talebi üzerine Almanya için enerji veritabanı oluşturacak olan Energy Web cephesinde ise 13 Ekim’de yapılan açıklamada, “Bu proje sayesinde termostatlar, solar PV sistemleri, bataryalar ve elektrikli araçlar için şart istasyonları gibi Almanya’nın sahip olduğu birçok enerji varlığı, yine Almanya tarafından sanal enerji santralleri ve frekans düzenlemeleri oluşturma amacıyla kullanılabilecek.” ifadelerine yer verildi.
İçindekiler
Almanya’da enerji sektöründe geleceğe hazırlık yapılıyor
Almanya’nın enerji inovasyonu kanadında Energy Web ile birlikte birçok blockchain ve kripto şirketi, ülkenin enerji bileşenlerini bağımsız bir veritabanına taşımak ve sanallaştırmak için birlikte çalışıyor.
Gelecek neslin enerji ekosistemi olarak tasarlanan Energy Web’in bağımsız işletim sistemi EW-DOS, bağımsız veritabanı oluşturma sürecini hızlandırma konusunda kilit rol oynuyor. Bununla birlikte projede yer alan diğer firmaların KILT Protocol ve Parity Substrate gibi blockchain hizmetlerinin de bu süreçte kullanılması planlanıyor.