Haftanın Seçkisi

taşınabilir ps6 PlayStation 6

Playstation 6 fiyatı sızdı! PS6 fiyatı ne kadar olacak?

23 Ekim 2025
BTK 13 yaş altı sosyal medya kısıtlama

BTK faturalar için tavan fiyat açıkladı!

22 Ekim 2025
iOS 26.1 Beta 1

iOS 26.1 Beta 4 yayında! Yenilikler neler?

21 Ekim 2025
roborock lider türkiye

Roborock Türkiye’de lider marka oldu

20 Ekim 2025
türk telekom yeni ceo ebubekir şahin

Türk Telekom yeni CEO’su Ebubekir Şahin oldu

24 Ekim 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

iTunes Radio artık Apple Music’te

Yazı: Alperen Isiktas
19 Ocak 2016
Kategori: Haber
Okuma süresi: 2 dakika
iTunes Radio artık Apple Music’te

İçindekiler

  • Uzun zamandır hizmet veren Apple’ın online müzik servisi iTunes Radio yerini Apple Music’e bırakmak üzere.

Uzun zamandır hizmet veren Apple’ın online müzik servisi iTunes Radio yerini Apple Music’e bırakmak üzere.

 

itunes_radio_650

Müzik dinleme alışkanlıklarımızı değiştiren online müzik servisleri günümüzde popülaritesini hala korumakta. Sahip oldukları geniş müzik arşivleri ve reklam destekli ücretsiz kullanımlarıyla Spotify, Deezer gibi birçok servis hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine hizmet vermekte. Bunlardan biri olan iTunes Radio, 28 Ocak tarihinden itibaren sadece Apple Music kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Telif hakları gereğince birçok online müzik servisi sahip oldukları içeriği ücretsiz sunamamakta bunun yerine başta Spotify ve iTunes Radio olmak üzere birçok servisin uyguladığı reklam dinleterek telif haklarını elde etme yöntemi uygulanıyor. Bu sayede reklamlardan elde edilen gelir ile sanatçıların telif hakkı ödenmiş oluyor. Bu zamana kadar reklam dinleyerek ücretsiz kullanılabilen iTunes Radio 28 Ocak tarihinden itibaren 10$ verip üye olan Apple Music kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

apple-music-560x315

iTunes Radio‘nun sadece şarkı dinleme ve satın alma opsiyonlarına nazaran Apple Music’te şarkıyı sarma, durdurma ve tekrar dinleme opsiyonları da mevcut. Bu bağlamda Apple Music iTunes Radyo’ya göre daha kullanışlı bir servis. iTunes Radion’nun kullanımdan kalkmasının ardından Apple’ın %100 ücretsiz müzik servisi olarak sadece Beast 1 bulunacak.

Apple-Music-vs-Spotify_thumb800

Kullanıcı oranı açısından Spotify’a karşı olarak en güçlü rakip olan Apple Music 30 Haziran 2015 tarihinden itibaren 4 aylık bir sürede 6.5 milyon aboneye ulaştığını bildirilmişti şimdi ise servisin 10 milyon abone sayısına ulaştığı tahmin edliyor.

Alperen Isiktas

Alperen Isiktas

Tam bir teknoloji aşığı, yazılım-donanım meraklısı ve sıkı bir bilgisayar oyuncusu olan Alperen, tecrübe ve birikimlerini güncel teknolojik gelişmeler ışığında daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına “Hardware Plus” ekibinde

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya