Haftanın Seçkisi

Samsung

Samsung Galaxy A57 5G vs POCO X8 Pro | Hangisi alınır?

22 Nisan 2026
OnePlus Ace 6 Ultra ne zaman çıkacak? İşte beklenenler! #1

OnePlus Ace 6 Ultra ne zaman çıkacak? İşte beklenenler!

22 Nisan 2026
Nothing Phone 4a tasarımı resmen paylaşıldı! İşte yeni fiyat performans canavarı! #1

Nothing Phone (4a) Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

21 Nisan 2026
iOS 26.4.2 kritik bir güvenlik hatasını çözüyor! Başınız derde girebilir! #1

iOS 26.4.2 kritik bir güvenlik hatasını çözüyor! Başınız derde girebilir!

24 Nisan 2026
MediaTek

Türkiye yarı iletken sektöründe lider olacak! Çip üretim üssü olur mu?

19 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Huawei, Amerikan ambargosu ardından neleri değiştirdi?

Yazı: Kaan Yiğit Külahlı
16 Aralık 2019
Kategori: Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 mins read
Huawei

Huawei, bildiğiniz üzere yaklaşık 1 yıldır Amerika ile teknoloji savaşı yaşıyor. Bu savaştan tabi ki yara almadan çıkmamak mümkün değil. Dünya üzerindeki birçok teknolojik unsur Amerikalı şirketler tarafından tasarlanıyor.


İlginizi çekebilir: Huawei P40 ailesi hakkında sızıntılar ortaya çıktı


Her ne kadar şirket, akıllı cihazlarının üretimini Çin merkezli olarak sürdürse de telefonlarında kullandıkları donanım aksamlarının gerek tasarımı gerek de üretimi başka ülkelerden getirilerek cihazlara dahil ediliyor.

P30 Pro itibariyle son kez Amerikan kökenli parçaları, donanımsal olarak kullanan firmanın tüm detaylarıyla cihazlarında neleri değiştirdiği ortaya çıktı. Hindistan Haber ağı LB Tech, yaptırım sonrası, değişen parçaları tamamen göze önüne sermiş durumda.

Huawei tarafından üretilen ve şu an hala Avrupa pazarında satılıp satılmayacağı kesinleşmemiş telefonu Mate 30’da tüm modem materyalleri firmanın kendi üretimi olan HiSilicon tercih edilmiş. Firma, ayrıca iletişim teknolojilerinde de senelerdir faaliyet gösteren sektördeki devlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Huawei

Wifi ve  Bluetooth protokollerinde ise firmanın Amerika’da faaliyet gösteren Broadcom firmasıyla daha önce iş birliğine gittiği, bu aksamları etkin bir şekilde kullandığını oluşturulan tabloda açık bir şekilde görebiliyoruz. Fakat Mate 20X 5G ile birlikte, kullanılan bu parçaların yine firmanın kendi üretimi olan HiSilicon’a geçiş yaptığını gözlemleyebilirsiniz.

Aslında bakarsanız firma, yıllar öncesinden başına gelecekleri anlamış olup yerli çözümler üretmeye başlamış. Gerek, iletişim gerekte işlemci mimarisinde etkin donanım parçaları tasarlayıp hızlı şekilde üretime geçmiş. Listenin neredeyse tamamı firmanın kendi tasarlayıp kendi ürettiği aksamlarla dolu.  Birkaç parçanın ise yine Çin merkezli kardeş firmalara ürettirildiğini görüyoruz.

Böyle giderse, bu krizden firmanın kolay kurtulacağını ve hiçbir sorun yaşanmamış gibi ileriki yıllarda da liderlik koltuğundan inmeyeceğini söylemek imkansız olmaz. Keza bu sene son çeyrekteki başarılarına bakacaksak firmanın dünya çapında en çok büyüme yakalayan şirket ünvanını hala elinde bulunduruyor.

Kaan Yiğit Külahlı

Kaan Yiğit Külahlı

Teknolojiyle içli dışlı olmayı seven, yapay zeka teknolojilerine hayran, kendi halinde bir yazar.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya