Daha önceki yazılarımızda Windows komut satırının yani CMD arayüzünün nelere muktedir olduğunu sizinle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise hack komutları üzerinde neler başarılabileceğine değineceğiz.
Windows komut satırı, her ne kadar W.Grafik Arayüzü kadar kolay ve renkli olmasa da ondan çok daha becerikli. Eğer Windows+R tuşuna basmaya gönüllüyseniz ve “CMD” yazmayı kabul ediyorsanız size birkaç numara kadar öğretmeye niyetliyiz.
İçindekiler
1. Ping
Bu komut, ping işlemini gerçekleştiren ana bilgisayarın calışır olup olmadığını anlamanıza olanak tanır; örneğin, Google’a ait olan ping 8.8.8.8’i adresini deneyebilirsiniz. Ping 8.8.8.8 veya Ping www.google.com.tr (Www.google.com ping yapmak istediğiniz web sitesidir)
2. nslookup
Bu komut birçok işleve sahiptir. Birincisi, DNS’yi IP’ye dönüştürmek içindir. Web sitesi URL’sini bildiğiniz ancak IP’sini bilmediğiniz durumlar olduğunuzu varsayalım. O değeri bulmak istiyorsunuz. Ne yapacaksınız? Nslookup www.google.com komutunu girin. Nslookup’ın başka bir güzel işlevi, belirli Mail Sunucularının IP’sini bulmaktır: Bunun için, Nslookup (gir) Set type = mx (gir) yahoo.com satırı girilebilir. Bu komut size yahoo.com’un posta sunucusu IP’lerini verir. Komutu, stediğiniz sunucuyu kullanabilirsiniz ve DNS’de listeleniyorsa IP’yi elde edebilirsiniz. Basit değil mi?
3. Tracert
Bu komut, bir paketin son varış noktasına ulaşmak için seyahat edeceği güzergahı biçimler. Bir paket için hedef kutusuna gelmeden gittiği rotayı biliyorsanız, bu komut gerçekten yardımcı olur. Tracert x.x.x.x (X, IP adresidir) veya Tracert www.google.com yeterli
4. Arp
Bu komut size arp tablosunu gösterecektir. Bu komutu kullanarak LAN’da arp zehirlenmesi olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
5. Rota:
Bu komut size yönlendirme tablosunu, ağ geçidini, arabirimi ve metriği gösterecektir.
6. ipconfig
Bu komut, IP, Ağ Geçidi, DNS vb. gibi kullanışlı ögelere ışık tutar.
ipconfig
ipconfig /all
komurlarını kullanın
7. netstat
Bu komut size bağlantı istatistiklerini gösterecektir.
netstat
netstat -a
veya
netstat -n
komutlarını kullanın
8.Netuser
Bu komut, eski parolaya sahip olmayan veya hatırlamayan Windows Kullanıcı parolasını sıfırlar: Yazmanız gereken komut net user yourusername * konumundadır.