Dün sizlere son yaşanan güvenlik sorunlarından sonra Samsung’un artık Android cihazlarına aylık olarak düzenli güvenlik güncellemeleri getireceğini açıklamıştık.
Şimdi ise Android’in kurucusu Google bu konuda yularları ele alıyor ve Nexus telefonlar için aynı prosedürü uyguluyor. Buna göre Nexus cihazlar da artık her ay düzenli olarak OTA yöntemi ile güvenlik günvellemesi alacaklar. Bu cihazlar için Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 ve Nexus Player giriyor. Bu güncelleme serisinin ilki bir süredir etrafa panik salan ve Samsung’un da benzer prosedüre başlamasını sağlayan Stagefright sorunu için gelecek. Bu virüs pek çok Android cihazı da etkilemişti.
Google kullanıcıların Android’in güvenlik problemi olduğun düşünmesini istemiyor lakin Google Play’den uygulama indiren cihazların %0.15’inin de muhtemelen zararlı yazılım yüklemiş olabileceği bilgisini de veriyor bizlere.
Nexus için yayımlanan güvenlik güncellemeleri ayrıca Android Open Source Project’te de yer alacak. Bu şekilde diğer cihazlara da uygulanabilecek. Ana Android güncellemeleri Nexus cihazlar için en az iki yıl boyunca gelecekken güvenlik yamaları ise satılmaya başladığından itibaren 3 yıl boyunca devam edecek.