İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Apple insanları “erken alışveriş yapmaya” davet ediyor
  • Çip krizi gerçekten de Apple’ı etkilemiş

Haftanın Seçkisi

Uçan Adam Sabri öldü mü? Uçan Adam Sabri ne oldu?

Uçan Adam Sabri öldü mü? Uçan Adam Sabri ne oldu?

5 Mayıs 2025
Garanti BBVA uygulaması çalışmıyor! Garanti BBVA çöktü mü?

Garanti BBVA uygulaması çalışmıyor! Garanti BBVA çöktü mü?

2 Mayıs 2025
trump yabancı filmlere vergi getiriyor türk filmleri abdde yasaklanacak mı

Trump yabancı filmlere vergi getiriyor! Türk filmleri ABD’de yasaklanacak mı?

7 Mayıs 2025
GTA 6 Duvar Kağıdı Çıktı! Hemen İndir!

GTA 6 Duvar Kağıdı Çıktı! Hemen İndir!

7 Mayıs 2025
google pixel 9a dxomark kamera testi sonucu

Google Pixel 9a DXOMARK puanı açıklandı! iPhone 16’yı geçti mi?

9 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Apple, iPhone 13 için iPad üretimini Yüzde 50 Oranında Azaltıyor!

Yazı: Eren İmdat
2 Kasım 2021
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 3 dakika
Apple

Küresel çip sıkıntısı, tüm mobil teknoloji endüstrisini etkiliyor ve Apple’da etkilenen teknoloji devleri arasında yer alıyor. Şimdi ise 9to5Mac’in yaptığı habere göre Apple, iPhone 13 serisi bileşenlerinin hem tedarik sorunu hem de tasarrufu için iPad üretimini azaltmaya karar verdiğini bildirdi.


Bakmakta fayda var: Apple, Intel Tabanlı 21,5 inç iMac Üretimini Durduruyor!


Küresel çip kıtlığı  tüm dünyadaki büyük markaları, dolayısıyla Apple’ı ve diğer teknoloji devlerini etkiledi ve bu durum sebebiyle geçtiğimiz Eylül aylarda tanıtılan iPhone 13 serisi veya Apple Watch Series 7 gibi ürünlerin dünya genelinde yok satıyor. Bunun ana sebebi de stokları düşük olması ve siparişlerin sevkiyatının gecikmesi olarak görülüyor. Sorunu hafifletmeye çalışmak için Apple’ın iPhone’lar için bileşenlerden tasarruf etmek için iPad üretiminin bir kısmını kestiği bildiriliyor.

Apple

Asya’nın en büyük haber sitelerinden olan Nikkei Asia, Apple’ın iPhone 13 serisi için yeterli bileşene sahip olmak amacıyla küresel çip sıkıntısı nedeniyle iPad üretimini “keskin bir şekilde” (yaklaşık %50 oranında) azalttığını bildirdi. Bildirildiğine göre Apple, iPhone gönderilerini artırmak istiyor. Bileşen arzını karşılamanın dışında da iPad’in iPhone’dan daha düşük bir talebi olması bir başka neden olarak görülüyor. Sadece iPad üretiminin değil eski iPhone modellerinin üretiminin de azaltıldığı bildirildi. Çünkü hala üretimde olan eski iPhone modelleri iPhone 13’ün bazı bileşenlerini de kullanıyor.

Şu anda, Apple’ın en yeni ürünlerine olan talep de artmış durumda. iPhone, Apple’ın satış anlamında ana önceliği olmasına rağmen, iPad satışları iyiye gidiyor ve bu yıl şirket şu ana kadar 40,3 milyon adet sattı.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Apple’ın üretim hızını düşürmesi, iPad siparişinizi varsa almak için daha uzun süre beklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Şu anda, bazı iPad modellerinin teslimi tahmini Aralık ortasına ertelendi, ancak daha da ertelenebilir. Analistler, küresel çip sıkıntısının gelecek yıl da devam edebileceğini, bu nedenle alıcıların doğal olarak Apple ürünleri ve diğer teknoloji devlerinin ürünleri için uzun nakliye sürelerine alışmaları gerekeceğini belirtiyor.

İçindekiler

  • Apple insanları “erken alışveriş yapmaya” davet ediyor
  • Çip krizi gerçekten de Apple’ı etkilemiş

Apple insanları “erken alışveriş yapmaya” davet ediyor

Apple

Avrupalılar ve Amerikalılar için tatil sezonu yaklaşırken, insanlar aileleri ve kendileri için hediye alma arayışına giriyor. Son zamanlarda, Apple’ın web sitelerinde müşterilerin erken alışveriş yapmalarını tavsiye ettiğini, muhtemelen bu siparişlerin tatillerden önce ulaşmasını sağlamak amacıyla olduğu düşünülüyor. Ayrıca Applei iade tarihini de uzattı ve Apple’dan 1 Kasım ile 25 Aralık arasında satın alınan tüm ürünlerin iade tarihi 8 Ocak 2022 olacak. Bu politika ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya ve diğer birkaç pazar için geçerli olacak. Anlaşılır bir şekilde, 25 Aralık’tan sonra yapılan satın almalar, ürünü aldıktan sonra 14 gün olan normal iade politikasına sahip olacak. Ülkemizde ise böyle bir politika Apple tarafından uygulanmayacak.

Çip krizi gerçekten de Apple’ı etkilemiş

Apple

Daha öncesinde sizlere Apple’ın çip krizinden diğer markalara göre daha az etkilediğini yazmıştık. Apple’ın satışları, tüm sektörü etkileyen çip kıtlığı nedeniyle tahmini 6 milyar dolarlık gelirin gerisine düştü. Beş yıldır ilk kez, şirket herhangi bir kategoride tahmini gelirin gerisine düştü. Tim Cook daha önce Apple’ın beklenen tedarik kısıtlamalarına ve bileşen kıtlığına rağmen çok güçlü bir performans gösterdiğini belirtmişti. Bununla birlikte Apple’ın CEO’suna göre, çiple ilgili üretim gecikmeleri, teknoloji devinin başlangıçta tahmini gelirde 6 milyar doların gerisine düşmesine neden oluyor. Bu sonuçlara rağmen, şirket yıldan yıla sevkiyatlarda hala büyüme gösteriyor.. Apple, 2020’den itibaren %33’lük bir yıllık gelir artışı ve 2021’in 4. çeyreğinde ise 366 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Eren İmdat

Eren İmdat

Teknolojiyle içli dışlı, özellikle mobil teknolojiler üzerine hevesli bir o kadar da öğrenmeye açık Hardware Plus editörü ve yazarı.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya