Dikkat! Bu yazı hayatınızı daha düzenli yapabilecek ve üretkenliğinizi arttırabilecek uygulamalar içermektedir.
İlk sırada iş hayatınız için Outlook geliyor.
Hemen “Outlook mu? Saçmalama!” diyebilirsiniz, ben de öyle düşünüyordum fakat Microsoft dersine iyi çalışmış ve uzun süren güncelleme sürecinden sonra sizi hayrete düşüreceğinden ve Gmail istemcisi kullanmayı bırakacağınızdan eminim.
Kısaca artılarından bahetmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz; bir çok mail hesabınızı senkronize edebiliyorsunuz, ajanda oluşturabiliyorsunuz ve One Drive gibi depolama hizmetlerinin hesabını da ekleyebiliyorsunuz.
En iyisi bir deneyin, pişman olmayacaksınız.
(Tabii ki her plartform da var.)
2. sırada Arrow Launcher geliyor.
Genellikle Samsung kullanıcılarının hemen atlayacağı (benim gibi) ama herkesin hayatını kolaylaştıracak müthiş bir arayüz.
Kendim Hola Launcher kullanıyordum, kendisi tüm uygulamalarımı katagorilere ayırıyor ve RAM’i ara sıra kendisi temizliyor fakat Arrow Launcher bir harika diyebilirim.
İlk yüklediğinizde sizden en çok kullandığınız beş uygulamayı seçmenizi istiyor, seçtikten sonra uygulama başlatılıyor ve ana sayfada seçtiğiniz beş uygulama en üstte olmak üzere tüm uygulamalarınız sıralanıyor. Ekranı sola kaydırdığınızda telefonda son görüştüğünüz kişiler görünüyor. Tekrar sola kaydırdığınızda widget’larınızın bulunduğu sayfa var. Tekrar sola kaydırdığınızda ise son yaptığınız işlemler görünmekte. Aşağıda bulunan oku yukarı çektiğinizde ise kısayollar ortaya çıkıyor.
Microsoft son zamalarda beni fazlasıyla şaşırtmaya başladı.
(Sadece Android platformunda mevcut)
3. sırada parayla oynayanlar için bir uygulamamız var. Adı Robinhood.
Bu uygulamamız 2015 Apple tasarım ödülünü almış bir uygulama. Bu uygulamada klasik finans takibinizi yaparken gözünüzü yormayan gayet şık bir tasarımla baş başa oluyorsunuz.
Sanırım sadece iOS platformunda var; çünkü Android platformunda bulamadım. Bu üzücü.
4. sırada MakerBot Print Shop uygulamamız bulunmakta.
Bu, benim favori uygulamam. Yaptığı şey muazzam. Bir kağıda çiziminizi yapıyorsunuz ve resmini çekiyorsunuz, anında üç boyutlu olarak çizdiğiniz şey canlanmış oluyor ve eğer bir üç boyutlu yazıcınız varsa ona gönderip çıktısını alabilyorsunuz. Aşağıdaki videoyu izlediğinizde daha iyi anlamış ve görmüş olursunuz. İşin güzel yanı uygulamanın ücretsiz olması fakat kötü yanı sadece iOS tabletlerde var.
5. sırada bir nevi kendi asistanınızı oluşturduğunuz Drupe.
Ara sıra başımıza şu gelmiştir: Arkadaşınız arar ancak müsait olmadığınız için kapatırsınız sonrada aramayı unutursunuz. Artık kişileri yapacağınız şeyi unutmamanız için etiketleyebiliyorsunuz (tabii bunu da unutursanız yapacak bir şey yok). Etiketlediğiniz şey mesela resimdeki gibi arama olsun, zamanını ayarlıyorsunuz ve not düşüyorsunuz. Bence gayet hoş bir uyglama.
iOS kullanıcıları üzgünüm; sadece Android’de var.
6. uygulamamız biraz eğlenceli bir uygulama. Adı Giphy Cam.
Komik gifler yapabildiğiniz eğlencelik bir uyglama. Gif oluştur, efekt ekle ve paylaş. Çok basit.
Arkadaşlarınızla gülmek ya da sevgilinize romantik mesajlar göndermek için güzel bir uygulama. Fakat üzülerek söylüyorum sadece iOS platformunda var.
7. uygulamamızın adı Darkroom.
Fotoğrafçılıkla az çok uğraşan birisi darkroom (karanlık oda) adından basit filtreler koyduğunuz bir uygulama olmadığını anlayacaktır. Fotoğraflarınızı editleyebildiğiniz ve olmazsa olmaz filtreler ekleyebildiğiniz bir uygulama. Fotoğraf editlemesi bana kapsamlı geldi.
Fiyatı 3$ ve sadece iOS platformlarında var.
8. sırada yine fotoğraflarla ilgili bir uygulama var. Enlight.
Bu uygulamada alışıla gelmişin dışında filre ve edit yöntemleri bulunmakta. Ortaya harika şeyler çıkarabiliyorsunuz. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
Fiyatı 4$ ve malesef sadece iOS platformlarında bulunmakta.
9. sırada Google Fotoğraflar var.
Şahsen bazen bir resmi ararken galeride kendimi kaybediyorum. Bu uygulamanın akıllı algoritması sayesinde fotoğraflarınız klasörlere ayrılıyor. Mesela köpeğinizle olan resimlerinizi köpek klasörüne atıyor ve karlı resimlerinizi kar klasörüne atıyor ve bu klasörlere tarih veriyor. Sanırım artık daha az kaybolacağız.
Bu uygulama sadece iOS ve Android platformlarında var.
10. sırada VHS Camcorder var.
VHS yazısından az çok kafanızda bişey canlanmıştır. Bu uygulama biraz nostalji yaratmanızı sağlıyor. Şöyle ki, videolarınızı VHS kalitesinde çekiyor. Eskiye giden yenilikçi bir uyglama (ne saçma bir tanım).
Fiyatı 4$ ve sadece iOS platformunda var.
11. sırada Star Wars Kartları Borsası adlı bir uyglamamız var.
Bu uygulama daha çok Amerika’da popüler olan kart biriktirme uygulaması. Tabii ki bu işin bir de koleksiyon boyutu olduğundan kartınızın borsadaki durumunu öğrenebiliyorsunuz.
Uygulama sadece iOS ve Android platformlarında mevcut.
12. uygulamamız EVE.
Kadınların yumurtlama takibi, cinsel sağlığı ve bu evrelerde yaptığı spor kayıtlarının tutulduğu bir uygulama.
Ne yazık ki sadece iOS platformlarında var.
13. uygulamamız Layout.
Fotoğraflarınızı kolay bir şekilde editlemenizi ve paylaşmanızı sağlayan bir uygulama. Aslında tamamen sosyal medya kullanımına ekstra araç olarak tanımlayabiliriz.
iOS ve Android platformlarında mevcut.
14. ve son uygulamamız YouTube Gaming.
Twitch’in tekel olduğu zamları geride bırakan yeni bir uygulama. Bana arayüzü Twitch’ten daha hoş geldi, belki de alıştığımız YouTube’a benzediği içindir. Bence Twitch’i ezip geçicek.
Birbirinden güzel 14 uygulama gördük, umarım işinize yarayacak şeyler olmuştur.