Haftanın Seçkisi

Tesla Robotaxi Android uygulaması çıktı! Sürücüsüz Tesla taksi çağırılabilecek! #1

Tesla Robotaxi Android uygulaması çıktı! Sürücüsüz Tesla taksi çağırılabilecek!

28 Nisan 2026
Dreame elektrikli araç tanıttı! 0-100'ü 1 saniyenin altında! #1

Dreame elektrikli araç tanıttı! 0-100’ü 1 saniyenin altında!

28 Nisan 2026
AirDrop Paylaşım Özelliği Pixel ve Galaxy Dışındaki Android Cihazlara Yayılıyor!

AirDrop Paylaşım Özelliği Pixel ve Galaxy Dışındaki Android Cihazlara Yayılıyor!

29 Nisan 2026
Gökbey helikopteri envantere girdi! Neler sunuyor? #1

Gökbey helikopteri envantere girdi! Neler sunuyor?

3 Mayıs 2026
Şeytan Marka Giyer 2 Efsane Geri Dönüyor: Şeytan Marka Giyer 2, Vizyon Tarihi ve Yıldızlarla Dolu Kadrosuyla Geliyor

Efsane Geri Dönüyor: Şeytan Marka Giyer 2, Vizyon Tarihi ve Yıldızlarla Dolu Kadrosuyla Geliyor

30 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Zamdan Kaçarken BTK’ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Cuma günü zamlı kayıt ücretlerinden kaçmak isteyip telefonlarını kaydettiren yurtdışı telefon sahipleri beklenmedik bir sürprizle karşılaştı!

Yazı: Onur Balbaşı
10 Temmuz 2023
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 mins read
Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Son günlerde IMEI kayıt ücretlerinin 6.091 TL’den 20.000 TL’ye yükseltilmesiyle birlikte birçok kişi, alternatif yollar arayarak yurt dışından akıllı telefon alışverişi yapmaya başladı. Sınır kapılarına akın eden vatandaşlar, aynı gün içerisinde Gürcistan gibi ülkelerden telefon alıp bunları kaydettirme yoluna gitti veyahut da halihazırda yurtdışı telefon sahibi olanlar e-Devlet’in çökmesiyle beraber sınır kapılarında telefon kaydettirmeye çalıştı.

Ancak, bu durum beraberinde bazı sorunları da getirdi. Özellikle kayıt işlemlerini tamamlayıp ülkeye dönen kullanıcılar, beklenmedik şekilde şebeke sorunlarıyla karşılaşıyor. Zamdan kaçarken BTK’ya yakalandılar!

İçindekiler

  • Elbet Herkes Bir Gün Zamla Karşılaşacak!

Elbet Herkes Bir Gün Zamla Karşılaşacak!

Telefonlarını kaydettiren kullanıcılar, kötü bir sürprizle karşılaşmış gibi görünüyor. Öyle ki, kayıt için ödeme yapılmış olmasına rağmen, bazı kullanıcılar aldıkları telefonların yerli operatörlerle uyumlu olmadığını fark etti. Cihazların kayıt işlemlerini gerçekleştirip hatlarını takmalarına rağmen şebeke bağlantısı kuramayan kişiler, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Hatların kayıtlı olduğu kişilerle cihazların eşleşmemesi, kullanıcıların iletişim ve internet hizmetlerini etkiliyor.

Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!
Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Bu durum karşısında bazı kullanıcılar yetkililerle iletişime geçerek sorunlarını çözmeye çalıştı. BTK ile görüşen bir kullanıcı, durumun birkaç saat içinde çözüleceğine dair bilgi aldığını aktarıyor. Ancak bu noktada, Cuma günü yapılan kayıtların BTK tarafından operatörlere bildirilmediği düşünülüyor. Bu durum da cihazların SIM kartlarının bloke olarak görülmesine ve bu cihazlardan arama yapılamamasına neden oluyor.

Cihazlar BTK arayüzünden kontrol edildiklerinde kayıtlı olarak görünseler de, kullanıcılar hatlarını taktıklarında arama yapamıyor veya mesaj gönderemiyor. Bu durumun Cuma günü yaşanan aşırı yoğunluk ile alakalı olduğu düşünülse de, yetkili kurumlar veya BTK henüz bir açıklama yapmış değil.

İlginizi Çekebilir: Yurtdışı Telefonlar Nasıl 8 Ay Türkiye’de Kullanılır?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Siz bu sorunu yaşıyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Gerçek bir teknoloji tutkunu olarak, editör olarak başladığım bu alanda, yıllar içinde özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler konusunda edindiğim bilgileri HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevimle birlikte hem yazılı hem de görsel içeriklerle takipçilerimize aktarıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya