Haftanın Seçkisi

Mevcut Araçlara Gelmiyor, IONIQ 6 ile Başlıyor: Hyundai Bluelink Paketleri ve Özellikleri

Mevcut Araçlara Gelmiyor, IONIQ 6 ile Başlıyor: Hyundai Bluelink Paketleri ve Özellikleri

6 Ağustos 2026
19 Galaxy Modeli İçin Yolun Sonu: İşte Android 17 Sonrası Güncelleme Almayacak Samsung Cihazlar

19 Galaxy Modeli İçin Yolun Sonu: İşte Android 17 Sonrası Güncelleme Almayacak Samsung Cihazlar

7 Ağustos 2026
Gemini ve AI Araştırmaları ODTÜ'lü Mühendise Emanet: Koray Kavukçuoğlu Google’da Zirveye Çıktı

Gemini ve AI Araştırmaları ODTÜ’lü Mühendise Emanet: Koray Kavukçuoğlu Google’da Zirveye Çıktı

6 Ağustos 2026
%25'ten %55 ÖTV Dilimine Sıçrayış: MINI Countryman E'nin Fiyatı 3,84 Milyon TL'ye Yükseldi!

%25’ten %55 ÖTV Dilimine Sıçrayış: MINI Countryman E’nin Fiyatı 3,84 Milyon TL’ye Yükseldi!

3 Ağustos 2026
Xiaomi

HONOR 600 Pro vs Xiaomi 17T Pro | Benzer fiyata hangisi alınır?

4 Ağustos 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Zamdan Kaçarken BTK’ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Cuma günü zamlı kayıt ücretlerinden kaçmak isteyip telefonlarını kaydettiren yurtdışı telefon sahipleri beklenmedik bir sürprizle karşılaştı!

Yazı: Onur Balbaşı
10 Temmuz 2023
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 mins read
Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Son günlerde IMEI kayıt ücretlerinin 6.091 TL’den 20.000 TL’ye yükseltilmesiyle birlikte birçok kişi, alternatif yollar arayarak yurt dışından akıllı telefon alışverişi yapmaya başladı. Sınır kapılarına akın eden vatandaşlar, aynı gün içerisinde Gürcistan gibi ülkelerden telefon alıp bunları kaydettirme yoluna gitti veyahut da halihazırda yurtdışı telefon sahibi olanlar e-Devlet’in çökmesiyle beraber sınır kapılarında telefon kaydettirmeye çalıştı.

Ancak, bu durum beraberinde bazı sorunları da getirdi. Özellikle kayıt işlemlerini tamamlayıp ülkeye dönen kullanıcılar, beklenmedik şekilde şebeke sorunlarıyla karşılaşıyor. Zamdan kaçarken BTK’ya yakalandılar!

İçindekiler

  • Elbet Herkes Bir Gün Zamla Karşılaşacak!

Elbet Herkes Bir Gün Zamla Karşılaşacak!

Telefonlarını kaydettiren kullanıcılar, kötü bir sürprizle karşılaşmış gibi görünüyor. Öyle ki, kayıt için ödeme yapılmış olmasına rağmen, bazı kullanıcılar aldıkları telefonların yerli operatörlerle uyumlu olmadığını fark etti. Cihazların kayıt işlemlerini gerçekleştirip hatlarını takmalarına rağmen şebeke bağlantısı kuramayan kişiler, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Hatların kayıtlı olduğu kişilerle cihazların eşleşmemesi, kullanıcıların iletişim ve internet hizmetlerini etkiliyor.

Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!
Zamdan Kaçarken BTK'ya Yakalanmak: Yurtdışı Telefonlar Çalışmaz Oldu!

Bu durum karşısında bazı kullanıcılar yetkililerle iletişime geçerek sorunlarını çözmeye çalıştı. BTK ile görüşen bir kullanıcı, durumun birkaç saat içinde çözüleceğine dair bilgi aldığını aktarıyor. Ancak bu noktada, Cuma günü yapılan kayıtların BTK tarafından operatörlere bildirilmediği düşünülüyor. Bu durum da cihazların SIM kartlarının bloke olarak görülmesine ve bu cihazlardan arama yapılamamasına neden oluyor.

Cihazlar BTK arayüzünden kontrol edildiklerinde kayıtlı olarak görünseler de, kullanıcılar hatlarını taktıklarında arama yapamıyor veya mesaj gönderemiyor. Bu durumun Cuma günü yaşanan aşırı yoğunluk ile alakalı olduğu düşünülse de, yetkili kurumlar veya BTK henüz bir açıklama yapmış değil.

İlginizi Çekebilir: Yurtdışı Telefonlar Nasıl 8 Ay Türkiye’de Kullanılır?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Siz bu sorunu yaşıyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya