Haftanın Seçkisi

Pro Cihazlara Gerçekten İhtiyaç Var Mı? | Mert'in iPhone 17 Deneyimi!

Pro Cihazlara Gerçekten İhtiyaç Var Mı? | Mert’in iPhone 17 Deneyimi!

30 Ağustos 2026
Redmi Note 17

Redmi Note 17 Serisi Tanıtıldı! | 10.000 mAh batarya artık gerçek!

29 Ağustos 2026
EasyCep Takas Krizi, Galaxy S26 FE, Redmi Note 17 ve Xring O3: Cuma Raporu #430

EasyCep Takas Krizi, Galaxy S26 FE, Redmi Note 17 ve Xring O3: Cuma Raporu #430

31 Ağustos 2026
50.000 Dolarlık Ödül Havuzuyla Heyecan Başlıyor: 7. Intel Monsters Reloaded 2026

50.000 Dolarlık Ödül Havuzuyla Heyecan Başlıyor: 7. Intel Monsters Reloaded 2026

28 Ağustos 2026
İkinci Elde Satılan Her Dört Otomobilden Biri SUV Oldu: VavaCars’tan 2026 Otomotiv Analizi

İkinci Elde Satılan Her Dört Otomobilden Biri SUV Oldu: VavaCars’tan 2026 Otomotiv Analizi

28 Ağustos 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Uber Türkiye topraklarına geri dönüyor! Erişim engeli kalktı

Yazı: Ömer Faruk Doğan
24 Aralık 2020
Kategori: Haber
Okuma süresi: 3 mins read
Uber Türkiye topraklarına geri dönüyor! Erişim engeli kalktı

Türkiye’de asgari 4,5 milyon kullanıcısı bulunan Uber, Türkiye topraklarına geri dönüyor. Bugün itibarıyla, Uber için verilen erişim engeli kararı İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. Karar kapsamında Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik erişim engeli kaldırılmış oldu ve şirket yeniden Türkiye’de faaliyete geçebilecek.


İlginizi çekebilir: 2020’nin en çok kazanan YouTuberları belli oldu!


İçindekiler

  • Uber, Türkiye sınırları içerisinde yeniden faaliyetlerine devam edebilecek
  • Uber sözcüsü: Faaliyetlerimize devam edebileceğimiz için mutluyuz
  • Uber’in başına neler gelmişti?

Uber, Türkiye sınırları içerisinde yeniden faaliyetlerine devam edebilecek

Hatırlayacak olursanız ABD merkezli Uber, sarı taksilere alternatif bir taksi hizmeti olarak geçtiğimiz yıla kadar Türkiye sınırları içerisinde faaliyet göstermeye devam ediyordu. Geçtiğimiz yılsa Uber’in karşısında duran Taksiciler Esnaf Odası ise şirkete dava açmıştı. Bunun sonucunda da Uber’in tüm mobil uygulamalarına ve web sitesine erişim engeli getirilmişti.

Bugün ise söz konusu kararla alakalı olarak yeni bir gelişme yaşandı. Uber Türkiye davasına ilişkin, İstinaf Mahkemesi tarafından yapılan incelemelerde söz konusu erişim engelinin haksız olduğu tespit edildi ve bunun sonucundaysa erişim engeli kararı kaldırıldı. İstinaf Mahkemesi tarafından verilen karara göre, Uber yeniden Türkiye’de faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Uber

Uber sözcüsü: Faaliyetlerimize devam edebileceğimiz için mutluyuz

Türkiye sınırları içerisindeki erişim Uber’e yönelik erişim engelinin kaldırılmasıyla alakalı olarak, Uber yetkililerinden de açıklama gecikmedi. Konuyla alakalı açıklama yapan bir Uber sözcüsü, İstinaf Mahkemesi tarafından alınan karardan ötürü memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye’ye son derece bağlı olduklarını da dile getiren sözcü, Uber uygulamasını yeniden hizmete açacaklarını duyurdu.

Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz

Uber’in başına neler gelmişti?

Uber Türkiye topraklarına geri dönüyor! Erişim engeli kalktı

Gelin isterseniz birazcık Uber’in Türkiye’de geçmişte neler yaşadığına birazcık bakalım. Öncelikle Uber’i ilk defa duyuyorsanız veya tam manada ne işe yaradığı konusunda bilgi sahibi değilseniz kısaca şöyle özetleyebiliriz; Uber, tıpkı sarı taksiler gibi bir yerden başka bir yere yolculuk yapmak için kullanabileceğiniz basit bir seyahat servisi. Basit olmasına karşın, vatandaşlara oldukça konforlu hizmetler sunuyor. Tabii vatandaşlar da bu konfordan dolayı özellikle İstanbul gibi bir bölgede seyahat ederken Uber’i yoğun şekilde tercih ediyorlardı.

Fakat Uber’in vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmesi, Türkiye’de taksicileri rahatsız etmişti. Hal böyle olunca da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Uber’e karşı dava açmıştı. İşte tüm olayların patlak verdiği nokta aslında burası desek yanlış olmaz. Açılan dava neticesinde de İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber’in haksız rekabet oluşturduğu kararını hükmetmişti. Bu karardan sonra Uber’in Türkiye’de başına, tabiri caizse gelmeyen kalmadı.

Evvela Türkiye sınırları içerisinde XL hizmetini sonlandıran Uber, bu noktadan sonra yalnızca sarı taksi uygulamasıyla faaliyetlerine devam etme kararı almıştı. Fakat Aralık 2019’daysa Uber’in internet sitesi ve mobil uygulamalarına tamamıyla erişim engeli getirildi. Böylelikle Uber, Türkiye topraklarından kaba bir tabirle bertaraf edilmişti.

Google'da HWP'yi takip edin
Güncel teknoloji haberleri için bizi tercih edilen kaynaklarınıza ekleyin.
Add as preferred source on Google
Ömer Faruk Doğan

Ömer Faruk Doğan

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya