İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

fallout 4 gizli oda nerede nasıl bulunur

Fallout 4 gizli oda bulundu! Fallout 4 gizli oda nerede?

13 Mayıs 2025
2026 toyota ch-r özellikleri fiyatı

2026 Toyota CH-R tanıtıldı! Türkiye’ye gelecek mi?

15 Mayıs 2025
steam 2. dünya savaşı oyunları indirim mayıs 2025

Steam 2. Dünya Savaşı oyunları indirimleri başladı! Hangi oyunlar indirimde?

10 Mayıs 2025
samsung one ui 8 çıkış tarihi android 16 alacak telefonlar

Samsung One UI 8 çıkış tarihi Google tarafından açıklandı!

14 Mayıs 2025
playstation store hafta sonu teklifi indirimleri

PlayStation Store Hafta Sonu Teklifi indirimleri başladı! İşte indirimdeki oyunlar!

11 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Suzuki’nin 91 yaşındaki başkanı, 40 yılının ardından emekli oluyor

Yazı: Kağan Özçelik
1 Mart 2021
Kategori: Otomotiv
Okuma süresi: 2 dakika
Suzuki'nin 91 yaşındaki başkanı, 40 yılının ardından emekli oluyor

Suzuki Motor Şirketleri‘nin başkanı Osamu Suzuki, Haziran ayında görevinden istifa edeceğini açıkladı. Şirketi, oğlu Toshihiro Suzuki‘ye teslim edecek.


İlginizi çekebilir: Yeni Peugeot 308, station gövdesiyle görüntülendi!


Reuters‘ın haberine göre Baba Suzuki, şirketin elektrikli araçlara geçiş ve Tesla-Apple gibi yeni oyuncularla mücadele etme zorluğunu kolaylaştırmak adına kenara çekildiğini söyledi. Fakat tamamen emekli olmayacağını, şirkete danışmanlık etmeye devam edeceğini de ekledi.

Baba Suzuki, karısının dedesi tarafından kurulan şirkete halen daha fayda sağlamak istediğini söyleyerek, saklanmak veya kaçmak gibi bir şey yapmayacağım dedi. Önceden de “ömür boyu emekli olmayan” olacağım dediği için bu söylemi çok da şaşırtıcı değil.

Suzuki'nin 91 yaşındaki başkanı, 40 yılının ardından emekli oluyor
Soldan sağa: Toshihiro Suzuki ve Osamu Suzuki

Karısının dedesi tarafından kurulan şirket kısmı biraz garip gelmiş olabilir. Ona da hemen açıklık getirelim. Asıl adı Osamu Matsuda olan 91 yaşındaki başkan, zamanında eşi Shoko Suzuki ile evlenmiş. Fakat Suzuki ailesinin hiç erkek varisi olmadığı için hanımının soyadını almış. Böylelikle Osamu Suzuki, şirketin yönetimi için soyadını değiştiren dördüncü damat olmuş.

Osamu Suzuki, 1958‘den beri şirkette çalışıyor ve 1978 yılından beri başkanlık koltuğunda. Kendisi Hindistan pazarına girme kararını veren kişi ve Maruti Suzuki India‘nın büyük paylı hissedarıdır aynı zamanda.

Suzuki'nin 91 yaşındaki başkanı, 40 yılının ardından emekli oluyor

Ayrıca Baba Suzuki, şirketin 2016 yılındaki yakıt tüketimi skandalında CEO koltuğundan istifa etmiş fakat başkanlık görevine devam etmişti. Söz konusu skandal Suzuki‘nin 26 ve Mitsubishi‘nin 8 aracının, katalog verilerindeki yakıt tüketimi bilgilerinin hileli olduğuydu. Yakıt tüketimi, gerçek verilere kıyasla %8.8 düşük yazılmıştı.

Japonya’nın dördüncü en büyük otomobil üreticisi olan Suzuki, kısa bir süre önce, önümüzdeki beş yıl içinde büyük oranda elektrik teknolojilerine olacak şekilde yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.

Suzuki tahtının varisi Tosihiro Suzuki, “Sıfır karbon emisyonu artık bizim odak noktamızda. Suzuki, sektörün bu yeni yöneliminde geri kalmamalı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Reuters, Wikipedia, TRT Haber

 

Kağan Özçelik

Kağan Özçelik

Otomotiv ve teknoloji dünyasına dair gelişmeleri takip etmeyi seviyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya