Haftanın Seçkisi

Instagram beğenmeme butonunu teste soktu! Artık yorumlarda beğenmeme butonu olacak!

Instagram hikaye erişim sorununu düzeltti!

14 Eylül 2025
Galaxy Tab A11

Galaxy Tab A11 tüm özellikleri lansmandan önce sızdırıldı! İşte o özellikler!

17 Eylül 2025
Xiaomi 17 Pro Max

Xiaomi 17 Pro Max iki ekrana sahip olacak! Peki nasıl?

16 Eylül 2025
samsung

Samsung Galaxy S25 FE PUBG Mobile ve Genshin Impact Oyun Testi | Exynos 2400

17 Eylül 2025
iPhone 17

iPhone 17 PWM karartmayı kapatmaya olanak tanıyor! Peki nasıl?

12 Eylül 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

SpaceX, Starlink kullanıcı sayısını açıkladı

Yazı: Aykut Demiroren
6 Şubat 2021
Kategori: Genel, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
SpaceX, Starlink kullanıcı sayısını açıkladı

Özel uzay şirketi SpaceX, uydu aracılığıyla yeryüzüne internet servisi veren Starlink’in kullanıcı sayısını açıkladı. Elon Musk, uzaya gönderilecek binlerce uyduyla dünyanın dört bir yanına hızlı ve ucuz internet hizmeti sağlamayı hedefliyor.

Göz atmak isteyebilirsiniz: SpaceX SN9 roketi iniş sırasında patladı

SpaceX

Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX’in uydu bazlı küresel internet projesi Starlink’in kullanıcı sayısı belli oldu. Servis şu anda sadece üç ülkede açık olmasına rağmen önemli bir abone sayısına ulaşmayı başardı. Söz konusu projenin beta süreci ise 2020 yılının Ekim ayında başlamıştı.

SpaceX daha önce yaptığı açıklamada; yörüngedeki uydular tarafından sunulan internet hizmetinin hızının 50Mb/s ile 150Mb/s arasında olacağı belirtmişti. Ancak geçtiğimiz aylarda Ookla tarafından yapılan testte Starlink uyduları 18 Mbps’ye kadar yükleme hızı sundu.

Elon Musk Starlink SpaceX

Son dönemde 60’lık partiler halinde onlarca Starlink misyonuna imza atan SpaceX’in bu hizmetinden faydalanan kullanıcı sayısı 10 bine aştı. Bu anlamda şirketin uydu bazlı küresel internet projesi ciddi bir eşiği aşmış oldu. Şirket yaptığı açıklamada Starlink’in beta programına ABD ve Avrupa’da kayıtların sürdüğü bilgisinin de altı çizdi.

Ücret tarafında ise şu anda beta kullanıcıları aylık 99 dolar ücret ödüyor. Ancak hizmeti kullanmaya başlayabilmek için önce 500 dolarlık Starlink başlangıç kitinin satın alınması gerekiyor. Bu başlangıç kitinde anten ve Wi-Fi router gibi cihazlar yer alıyor.

SpaceX

Proje kapsamında yörüngeye binin üzerinde uydu gönderildi. Bu hamle sonrası Musk’ın şirketi yörüngedeki her 4 uydudan 1’inin kontrolünü elinde bulundurur hale geldi.

Son olarak SpaceX, Starlink projesi çerçevesinde toplamda 12 bin internet uydusu fırlatmayı planlıyor. Ayrıca şirket, söz konusu projenin tamamlanması için ise 2027 yılı ön görüyor.

Sizler için oluşturduğum; akıllı telefon, teknolojik ürünler ve genel ihtiyaçlar alışveriş listelerine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Trendyol listesini incelemek içinde burayı tıklayın!

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Aykut Demiroren

Aykut Demiroren

Enerji mühendisi, basketbol antrenörü ve teknoloji meraklısı...

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya