Haftanın Seçkisi

samsung galaxy z fold 7 tasarm

Galaxy Z Fold 7 görselleri sızdı! Katlanabilir telefonların kralı yolda!

4 Temmuz 2025
DXOMARK

DXOMARK YENİLENDİ! | İlk beş telefon, Kamera Protokol V6 ve dahası

28 Haziran 2025
Türkiye Petrolleri'nde Genel Müdür görevinden ayrıldı

Türkiye Petrolleri’nde Genel Müdür görevinden ayrıldı

1 Temmuz 2025
honor magic v5 özellikleri fiyatı

Honor Magic V5 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı!

2 Temmuz 2025
iphone işlemcili macbook yeni uygun fiyatlı macbook

iPhone işlemcili MacBook geliyor! İşte uygun fiyatlı MacBook!

2 Temmuz 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Qualcomm, Huawei’ye işlemci satmak için lisans istediğini açıkladı

Yazı: Ömer Faruk Doğan
5 Kasım 2020
Kategori: Donanım, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
Qualcomm, Huawei'ye işlemci satmak için lisans istediğini açıkladı

Qualcomm CEO’su, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Huawei’ye son bir yıldır yoğun şekilde uygulanan ambargo gölgesinde, Huawei’ye yonga seti tedarik edebilmek için ABD’den izin istediklerini söyledi. İznin çıkması durumunda, elbette Huawei de potansiyel işbirliğini kabul ederse, bundan sonra şirketin akıllı telefon serüveninde Qualcomm’u da görebiliriz.


İlginizi çekebilir: Qualcomm Snapdragon 875, detaylarıyla görüntülendi!


Huawei üzerindeki ambargonun eylülden itibaren şiddetlenmesini takiben, dünyanın önde gelen tüketici elektroniği şirketleri ABD Hükümeti’ne lisans başvurusu yaparak Huawei’yle ortaklık kurmaya çalışıyorlar. Hatta Intel, AMD, Samsung Display ve Sony gibi şirketler, lisans başvurusunu almayı başardılar bile. Yani bu şirketlerin önünde artık Huawei’ye ürün tedarik etmek için engel yok.

İçindekiler

  • Qualcomm resmen açıkladı: Huawei ile çalışabilmek için ABD’nin izni bekleniyor

Qualcomm resmen açıkladı: Huawei ile çalışabilmek için ABD’nin izni bekleniyor

Qualcomm

Bu haftaysa, dünyanın en büyük mobil yonga üreticisi Qualcomm da, Huawei’ye yonga seti satabilmek için ABD’den izin istediklerini resmen açıkladı. Resmi demeç, Qualcomm’un CEO’su Steven Mollenkopf’un, 2020 yılında şirketin genel olarak mali performansı hakkında açıklama yaptığı sırada geldi. ABD’de ilgili kurumlara resmi olarak lisans başvurusu yaptıklarını belirten Qualcomm CEO’su, başvuruya herhangi bir cevap gelmediğinin de altını çizdi.

Qualcomm, şu an için ABD Hükümeti’nden gerekli lisansı alabilmiş değil. Lisans başvurusunun ilgili makamlarca incelenmesi, değerlendirilmesi ve en sonunda bir karara bağlanması gerekiyor. Qualcomm ve Samsung gibi şirketlere ek olarak, raporlara göre şu ana kadar 300’den fazla şirket, Huawei ile iş yapmaya devam etmek için ABD Hükümeti’nden lisans alabilmek için kuyruğa girmiş durumda. Yalnız, ABD’nin bu şirketlerden sadece üçte birine lisans verdiği de raporlarda kaydediliyor.

ABD’nin Qualcomm’a izin vermesi durumunda, Huawei’nin azından şu mobil işlemci konusundaki derdi ortadan kalkacak. Elbette ki bu, ABD baskılarına rağmen ayakta kalmaya devam eden Huawei’yi önemli ölçüde rahatlatacak mükemmel bir gelişme.

Ömer Faruk Doğan

Ömer Faruk Doğan

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya