Haftanın Seçkisi

tesla türkiye ötv zammı açıklaması

Tesla Türkiye’den FSD müjdesi! İşte Tesla Türkiye yeni iş ilanı!

21 Nisan 2026
EVOFONE servis EVOFONE Satış Sonrası Hizmetlerde Çıtayı Yükseltti: İşte Başarının Rakamları

EVOFONE Satış Sonrası Hizmetlerde Çıtayı Yükseltti: İşte Başarının Rakamları

15 Nisan 2026
Ucuz Togg çıkış tarihi belli oldu! Togg T6 ne zaman çıkacak? #1

Ucuz Togg çıkış tarihi belli oldu! Togg T6 ne zaman çıkacak?

20 Nisan 2026
Türksat 6A görevine devam ediyor! Türkiye uzayda da tam bağımsız! #1

Türksat 6A görevine devam ediyor! Türkiye uzayda da tam bağımsız!

22 Nisan 2026
TrendAI yapay zeka döneminde siber güvenliği baştan yazıyor

TrendAI yapay zeka döneminde siber güvenliği baştan yazıyor

21 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Huawei için Yolun Sonu Göründü Mü?

Yazı: Onur Balbaşı
31 Ocak 2023
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 mins read
Huawei için Yolun Sonu Göründü Mü?

Huawei 2019’dan bu yana ABD’nin ticaret yasağına tabi ve bunun sonuçları Çinli marka için yıkıcı oldu. Ticaret yasağı, şirketin Google desteğinin kesilmesinin yanı sıra üst düzey cihazlarda kullanılan Qualcomm markalı işlemcilerde de firmanın 5G desteğinden yararlanamamasına neden olmuş ve Huawei cihazlar bağlantılar konusunda sınıfta kalmıştı. ABD’nin son yasak kararı Huawei’yi fiilen yok etmeyi amaçlıyor.

İçindekiler

  • Huawei Artık 4G Qualcomm Çiplerini Alamayacak!

Huawei Artık 4G Qualcomm Çiplerini Alamayacak!

Biden yönetiminin yeni kararı, Huawei’nin telefon işine ölümcül bir darbe indirmiş gibi görünüyor. Reuters, üç farklı kaynağa dayandırdığı haberinde Biden yönetiminin ABD’li şirketlere Huawei’ye çoğu ürünü ihraç etmeleri için ihracat lisansı vermeyi durdurduğunu bildiriyor.

Reuters’ın kaynakları, ABD’li yetkililerin “4G öğeleri, Wi-Fi 6 ve 7, yapay zeka, yüksek performanslı bilgi işlem ve bulut öğeleri dahil olmak üzere 5G seviyesinin altındaki öğelerin” ihracatını yasaklayacak bir kararı onayladığını belirtti.

Bir başka kaynak, Huawei’ye 4G çip ihracatına mevcut yaptırımlar kapsamında izin veren lisansların da artık geçerliliğini yitirdiğini ifade ediyor. Hatırlatmak gerekirse, Huawei cephesi Mate 50 serisi ve P50 serisi gibi en yeni ürünlerinde 4G bağlantısını destekleyen Qualcomm yonga setlerini kullanmıştı. Bu durum zaten başlı başına cihazların diğer amiral gemileriyle rekabetini zorlaştırıyordu.

Huawei için Yolun Sonu Göründü Mü?

Son karardan sonra, 4G destekli Qualcomm çipleri de Huawei’ye satılamayacak. Bunun firmayı hiç olmadığı kadar çok etkileyeceğini söylemek mümkün. Öyle ki, bu yasaklar kapsamında Huawei’nin kendi Kirin yonga setlerini üretmek için TSMC ve Samsung gibi yonga üretim tesislerin kullanması da ihtimal dahilinde değil.

Bu durum, Huawei’yi TSMC ve Samsung gibi güncel üretim süreçlerini kullanan çip üreticilerindense, ucuz ama güncelleğini yitirmiş üretim süreçlerini kullanan Çinli fabrikalarda çip üretimi yapmaya itiyor. Bu çiplerin de bir amiral gemisinde kullanılmasının imkansız olduğunu söylemek mümkün. Zira bu fabrikalarda üretimin verimi ve kalitesi düşük olacaktır.

Bu da Çinli markanın elinde amiral gemisi cihazlarına uygun bir yonga seti olmadığı anlamına geliyor. Huawei kendi Kirin işlemcilerini tasarlamaya devam etse bile üretim için standartları karşılayan bir tesis olmadığı sürece bu çabalar boşa olacak.

Huawei’nin bundan sonra ne yapacağı merak ediliyor. Teknoloji çevrelerinde Huawei’nin amiral gemisi akıllı telefon tanıtımlarını erteleyebileceği dahi konuşulmaya başlandı. Bizler de durumu yakından takip ediyoruz.

İlginizi Çekebilir: Huawei P60 Pro Ortaya Çıktı! O Nasıl Kamera?!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Huawei bu darbeyi savuşturabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Gerçek bir teknoloji tutkunu olarak, editör olarak başladığım bu alanda, yıllar içinde özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler konusunda edindiğim bilgileri HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevimle birlikte hem yazılı hem de görsel içeriklerle takipçilerimize aktarıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya