İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

wwdc 2025 ne tanıtılacak yeni apple etkinliği ne zaman ne tanıtılacak

Yeni Apple etkinliği WWDC 2025 nelere ev sahipliği yapacak?

6 Mayıs 2025
samsung

Samsung Galaxy A36 İnceleme | Galaxy A56 yerine alınır mı?

3 Mayıs 2025
BlueStacks

Android oyunları BlueStacks İle Mac Platformunda!

5 Mayıs 2025
Honor 400 tanıtım tarihi açıklandı! İşte Honor 400 lansman tarihi!

Honor 400 tanıtım tarihi açıklandı! İşte Honor 400 lansman tarihi!

8 Mayıs 2025
samsung

Samsung Galaxy A26 PUBG Mobile ve e-Football 2024 Oyun Testi | Exynos 1380

4 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

GIGABYTE AORUS, 2TB’lık yeni SSD’leri standartları değiştirecek!

Yazı: Kaan Yiğit Külahlı
21 Ocak 2020
Kategori: Donanım
Okuma süresi: 2 dakika
AORUS

GIGABYTE AORUS, 2TB’lık yeni RAID yapılabilen SSD’lerini duyurdu. PCIe 4.0 desteğine sahip yeni nesil donanım birimleri var olan standartları değiştirmeyi hedefliyor.


İlginizi çekebilir: EN SERİN KART! | Z390 AORUS MASTER incelemesi


Anakart üretici lideri ve grafik kartı üreticisi  GIGABYTE AORUS, genişletilebilir “AORUS RAID SSD 2TB AIC” donanım birimini tanıttı.  SSD’de 6.2 GB/s okuma/yazma hızına sahip PCIe 3.0 x8 desteğine sahip olduğunu açıkladı.

RAID kontrolcüsüyle birlikte, dörtlü gömülü 512 GB  NVMe M.2 SSD geleneksel PCIe 3.0 destekli donanımlara 1.8 kat daha hızlı ve ayrıca işletim sisteminin tüm yükleme fonksiyonlarına sahip olarak karşımıza çıkıyor.

AORUS RAID SSD 2TB, tek slotlu kullanıcılara konfor sağlayan geniş boşluklu yapısı, geniş dahili soğutma yaprakları ve iki taraflı termal pedler, M.2 taban plakası ve aktif soğutma sistemi içerisinde yer alan dizayn elementlerini oluşturuyor.

AORUS Depolama yöneticisiyle de uyumlu çalışan anakart aksamının anlık durumunu görüntüleyebiliyor. Maksimum performans ve disk sağlığı için konfigüre edebiliyorsunuz. AMD’nin Computex 2019’da duyurusunu gerçekleştirdiği yeni X570 platformuyla uyumlu çalışan yeni nesil NVMe sistem, anakartla birlikte PCI 4.0 platformunun da desteğiyle 5 GB/s hızlara erişebiliyor.

PCI 4.0 platformu henüz İntel tarafında hazır olan ve yeni yeni yaygınlaşan bir destek. AMD hızlı davranarak anakart tarafında bu desteği yeni nesil donanım materyallerinde sunmaya başlamıştı. PCIe 4.0 desteğine sahip AORUS RAID SSD 2TB ile yeni anakartınızı güncel donanımlarla beslemeniz mümkün hale geliyor.

AORUS RAID SSD 2TB SSD ayrıca, Intel® X299, Z390 AMD TRX40 ve X570  anakartlarla da teste tabii tutuldu. Testler sonucunda PCI desteği fark etmeksizin geleneksel SSD modellerine nazaran 1.8 kat daha yüksek performans elde etti.

Kaan Yiğit Külahlı

Kaan Yiğit Külahlı

Teknolojiyle içli dışlı olmayı seven, yapay zeka teknolojilerine hayran, kendi halinde bir yazar.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya