Haftanın Seçkisi

Nintendo Wii'de Mac OS X çalıştırdılar! Yok artık! #1

Nintendo Wii’de Mac OS X çalıştırdılar! Yok artık!

13 Nisan 2026
galaxy watch 6 mayıs 2025 güncellemesi

Galaxy Watch pilim hızlı bitiyor diyenler buraya! Sebebi ne?

15 Nisan 2026
Spotify çalma listesi spotify uygulama güncelleme

Spotify fiziksel kitap satıyor! Müzik işini bırakacak mı?

18 Nisan 2026
AirDrop eski Samsung telefonlara da geliyor! Android ve iOS kardeş olacak! #3

Samsung Galaxy AirDrop özelliğinde büyük sorun! Düzeltme yolda!

18 Nisan 2026
Linux kodlarında yapay zekaya yeşil ışık! Tek bir şart var! #1

Linux kodlarında yapay zekaya yeşil ışık! Tek bir şart var!

14 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Euro NCAP, hafif ticari araçların güvenlik testlerine başladı

Yazı: Kağan Özçelik
26 Aralık 2020
Kategori: Genel, Haber, Otomotiv
Okuma süresi: 2 mins read
Euro NCAP, hafif ticari araçların güvenlik testlerine başladı

Küresel salgın sebebiyle ulaştırma ve taşıma gibi işlere olan talep yükselmiş durumda. Bu sebeplerden ötürü Euro NCAP, Avrupa’daki en popüler hafif ticari araçlardan bazılarını test etmeye başladı.


İlginizi çekebilir: 2022 BMW 7-Serisi böyle görünebilir


On dokuz adet hafif ticari aracı, yeni güvenlik testi kriterleri üzerinden test edildi. Bu kriterler arasında yaya ve bisikletli güvenliği, otomatik acil frenleme gibi çarpışma önleyici sistemleri ve diğer sürüş destek sistemleri bulunuyor. Test edilen on dokuz araçtan yalnızca on dört tanesi ödül almaya hak kazandı.

Ford Transit, Mercedes-Benz Vito ve VW Transporter’ın tüm karoser seçenekleri altın derece ödülü aldı. Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Vivaro, Peugeot Expert ve VW Crafter ise gümüş derece ödülü aldı. Citroen Jumper ve Jumpy, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer ve Toyota ProAce ise bronz derece ödülü aldı. Genel güvenlik donanımı eksikliğinden mütevellit çok güvensiz görülen araçlar ise Fiat Talento, Opel Movano, Nissan NV400, Renault Trafic ve Master oldu.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, “İlk olarak bizi etkileyen şey, bu segmentteki araçların güvenlik açısından ne kadar kötü donatıldığı oldu. Şu anda binek araçlar için standart olan güvenlik teknolojilerinin, istisnasız olarak ticariler için de sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Üreticiler bu segmentin güvenliğini daha çok ciddiye alması gerek. Filo şirketleri, sürücülerini ve yoldaki diğer sürücülerin güvenliği adına bu güvenlik donanımlarını seçmek konusunda ısrarcı olmalı.” diyor.

Euro NCAP, bazı güvenlik teknolojilerinin bazı ülkelerde standart olup, bazı ülkelerde isteğe bağlı olabildiğinin de önemini vurguladı. Ayrıca neredeyse aynı araç olmalarına rağmen farklı güvenlik donanımları sunan modeller de bulunuyor. Mesela Renault Master, opsiyonel olarak otomatik acil durum freni ile alınabiliyor. Fakat bu donanım, aynı fabrikada üretilen Nissan NV400‘de opsiyon olarak dahi bulunmuyor.

Kaynak: Carscoops

Kağan Özçelik

Kağan Özçelik

Otomotiv ve teknoloji dünyasına dair gelişmeleri takip etmeyi seviyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya