Her ay olduğu gibi hem iOS hem de Android platformunda yer alan birbirinden güzel oyun ve uygulamaları derledik.
Nokia HERE Maps (Android) Ücretsiz
NokIa akıllı telefonlarının bugüne kadar rakiplerinden açık ara üstün olduğu bir konu varsa o da şüphesiz HERE Maps uygulamasıydı. Yakın zamana kadar sadece Windows Phone platformu için kullanılabilir durumda olan harita uygulaması HERE Maps, Nokia’nın vermiş olduğu karar sonrası Beta sürümüyle Android platformuna da geldi. İnternetiniz olmadığı zamanlarda kullanabilmeniz için haritaları indirme imkânı sunan oldukça detaylı ve kullanışlı HERE Maps uygulamasını artık Android cihazlarınızla da kullanabilirsiniz. Ancak uygulamanın Google Play Store’da yayınlanmadığını bunun yerine here.com’da APK olarak paylaşıldığını belirtmekte fayda var.
Alien Blue (iOS) Ücretsiz
Geçtiğimiz aya kadar Reddit’in gayriresmi bir uygulaması olan Alien Blue, Reddit tarafından satın alınarak resmi uygulama konumuna getirildi. Reddit okuyucuları tarafından gönüllü olarak geliştirilen ve iOS’ta Reddit deneyimini en iyi şekilde yaşatan uygulama, geliştiricisi Jase Morrissey’in önderliğinde her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. Eğer iOS cihazınızda masaüstü rahatlığında Reddit’te gezinmek istiyorsanız, Ailen Blue en iyi seçenek olacaktır.
The Trip (iOS/Android) Ücretsiz
“Sonsuz Koşu” türü, mobil platformlarda sıkça gördüğümüz bir oyun türü haline geldi. Temple Run’ın başlattığı bu akımı Subway Surfer gibi birçok oyun takip etti. Ancak bu ay dikkatimize takılan The Trip, hem oynanışı hem de grafikleriyle bir sonsuz koşu kopyası olmaktan kendini sıyırıyor. Çok minimalist görsellere sahip The Trip’te minik bir otobüsle yolculuk yapıyoruz. Önümüzde çıkan engellere takılmadan devam etmeye çalıştığımız oyunda bazı güçlendirmeleri alarak kimi zaman uçuyor, kimi zamansa yaylanıyoruz.
Google Fit (Android) Ücretsiz
Son dönemde akıllı telefonlar için çıkartılan sağlık ve egzersiz uygulamalarında inanılmaz bir artış görüyoruz. Apple’ın iOS 8 ile beraber kullanıcılara sunduğu Health Kit’in ardından, Google da kendi fitness uygulaması olan Google Fit’i Android platformuna sundu. Giyilebilir teknolojilerle birlikte uyum içerisinde çalışan bu uygulama, yaptığınız spor aktivitelerinin kayıtlarını tutarak size detaylı analizler ve sağlık verileri sunuyor.
PhotoMath (iOS-Windows Phone) Ücretsiz
Akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak gördüğü matematik problemlerini çözebilen PhotoMath uygulaması, ayrıca çözdüğü problemi adım adım çözme yönetimini de size gösteriyor. Öğrencilerin fazlasıyla işine yarayabilecek bu uygulamanın tek eksiği bazen algılama problemleri yaşayabiliyor oluşu. Daha önce gördüğü kelimeyi anında çeviri yapan sözlük uygulamasına benzeyen PhotoMath, ileriki bir zamanda Android kullanıcıları için de kullanılabilir durumda olacak.
Djay 2 (iOS / Android ) 5.99 TL
Daha önce iOS’ta yer alan ‘DJ’ uygulaması Djay 2, nihayet Android platformu için de sunuldu. İçerisinde şarkılar üzerinde oynayabileceğiniz birçok araç barındıran Djay 2’nin en büyük avantajlarından bir tanesi Spotify desteğine sahip olması. Böylece Spotify hesabınız aracılığıyla milyonlarca şarkıya ulaşmak ve dilediğinizce bu şarkıları mix’lemek mümkün oluyor. Ayrıca isterseniz kendi müzik kütüphanenizi de kullanabiliyorsunuz.
İçindekiler