İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

iphone 17 air pili özellikleri bataryası

iPhone 17 Air bataryası hakkında güzel haber! S25 Edge yandı!

28 Mayıs 2025
mng kargo ismi değişti 2025 mng yeni ismi ne oldu mng satıldı mı

MNG Kargo satıldı mı? MNG kargo yeni ismi ne oldu?

22 Mayıs 2025
Xiaomi Pad 7 Ultra özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Pad 7 Ultra tanıtıldı! Galaxy Tab S10 ve iPad Pro şok!

22 Mayıs 2025
android 16 xiaomi oppo honor vivo

Android 16 geliyor! HyperOS 3, ColorOS 16 ve MagicOS 10 çıkış tarihi sızdı!

26 Mayıs 2025
Securitas Technology Mağaza Yönetiminde Devrim Yaratan Çözümleriyle Perakende Günleri’nde

Securitas Technology Mağaza Yönetiminde Devrim Yaratan Çözümleriyle Perakende Günleri’nde

28 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Elon Musk ve Spotify CEO’su Apple’ın Kurallarına Ses Yükseltti!

Elon Musk ve Spotify CEO'su Daniel Ek, Apple'ın App Store kurallarının saçma olduğunu söyleyerek Apple'a sert çıktı!

Yazı: Onur Balbaşı
1 Mayıs 2023
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
Elon Musk ve Spotify CEO'su Apple'ın Kurallarına Ses Yükseltti!

Hem Spotify hem de Elon Musk geçmişte Apple’ın kendi cihazlarında sunduğu resmi uygulama mağazası olan App Store kurallarına karşı çıkmışlardı. Musk ve Spotify CEO’su Daniel Ek, bu hafta sonu Twitter’da yaptıkları yeni bir paylaşımda Apple’ın kurallarını bir kez daha eleştirdi. İkili, App Store kurallarını “saçma” olarak nitelendirerek Apple’ın bu işi bilmediğini ve kuralların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi!

İçindekiler

  • Elon Musk ve Daniel Ek Apple’ı Topa Tuttu!

Elon Musk ve Daniel Ek Apple’ı Topa Tuttu!

Bu tartışma, Twitter’ın geçen hafta tüm kullanıcılara platformda gönderi başına para kazanmalarını sağlayan “tek gönderilik abonelik” desteğini gündeme getirmesiyle başladı. Musk, kullanıcılardan gelen sorular üzerine, abonelik hizmetinin iPhone’da görünmesinin neden web’dekinden daha uzun sürdüğünü açıklamak için bir paylaşım yaptı.

Musk, yaptığı paylaşımda “Şu anda tüm aboneliklerin Apple tarafından onaylanması gerektiğinden, aboneliklerin iPhone’da aktif hale gelmesinin web’e kıyasla birkaç gün daha uzun sürdüğünü unutmayın.” dedi.

Elon Musk ve Spotify CEO'su Apple'ın Kurallarına Ses Yükseltti!Musk, bu paylaşımında uygulama içi aboneliklerle ilgili App Store kurallarına atıfta bulunuyor ve bu yeni abonelikler iPhone uygulaması aracılığıyla kullanılabildiği için Twitter’ın buna uyması gerektiğini söylüyor. Ancak görünen o ki, Musk bu durumdan epey rahatsız.

Spotify CEO’su Daniel Ek daha sonra Musk’ın gönderisini alıntılayarak bir gönderi paylaştı ve Musk gibi Spotify CEO’su da Apple’ın App Store kurallarını eleştirdi. Daniel Ek, paylaşımında “Bu çok saçma… İnternetteki her platformdaki her içerik oluşturucu için bu nasıl ölçeklendirilecek? Peki ya bir platform doğru ücretin Apple’ın %30’luk kesintisi yerine %0 ya da %10 olduğunu düşünürse?” ifadelerini kullandı.

Spotify geçmişte App Store kurallarına şiddetle karşı çıkmıştı. Şirket, Apple’ın uygulama içinde Apple Music aboneliklerini herhangi bir ceza olmaksızın sunabildiğini, Spotify’ın ise aynı şeyi yapması halinde Apple’a abonelik gelirinin %30’unu vermek zorunda kalacağını savunarak Avrupa Birliği’ne Apple aleyhinde şikayetlerinde bile bulundu.

Musk ise daha önce Apple’ın App Store ücretlerinin aslında internet kullanımından %30 vergi almak gibi bir şey olduğunu söylemiş ve App Store’un uygulama içi satın alımlardan %30’luk kesinti yapmasının haksız rekabete neden olduğunu belirtmişti.

En çok kullanan sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter’ın CEO’su Elon Musk ve en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify’ın CEO’su Daniel Ek’in bu açıklamalarının Apple cephesinde nasıl yankı bulacağı ise merak konusu olmuş durumda. Apple genelde geri adım atmayan ve yaptığı her şeyi haklı göstermekte çok başarılı bir şirket. Musk ve Ek’in bu çıkışı Apple’ı pek etkilemeyecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Twitter Bazı Hesaplara Mavi Tikini İade Etti! Musk Çıldırdı!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter ve Spotify App Store kurallarını esnetebilecek kadar önemli uygulamalar mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya