Haftanın Seçkisi

iphone 17 bataryası kaç mah iphone 17 batarya kapasitesi

iPhone 17 bataryası kaç mAh? iPhone 17 pili kaç mAh?

18 Eylül 2025
iPhone

iPhone 16 Pro vs iPhone 17 | Aynı fiyata hangisi alınır?

18 Eylül 2025
gta 6 haritası nasıl olacak gta 6 nerede geçiyor gta 6 yerleri

GTA 6 çıkış tarihi yine ertelenebilir!

16 Eylül 2025
Xiaomi Watch S4

Daha küçük daha zarif bir Xiaomi Watch S4 modeli geliyor!

16 Eylül 2025
Xiaomi 17 Pro Max

Xiaomi 17 Pro Max iki ekrana sahip olacak! Peki nasıl?

16 Eylül 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Casper akıllı telefonlarda casus yazılım! (GÜNCELLENDİ)

Yazı: Silas Hayri
28 Ağustos 2018
Kategori: Akıllı Telefonlar, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
Casper

Casper Via modeli akıllı telefonun, Çin’li üreticisinin sunucularına haberiniz olmadan bilgilerinizi gönderdiği ortaya çıktı. Bu durum KVKK dahil bir çok yasaya aykırı durumda.


Casper söz konusu durum hakkında açıklama yaptı.


Reddit platformunda bir kullanıcının paylaştığı bilgiye göre, daha önce almış olduğu ve modelin Türkiye’de Casper Via M2 olarak adlandırdığı bir akıllı telefonda kurmuş olduğu casus yazılım önleme programıyla farkettiği bu bilgi sızıntısının, ilgili modelin Çin’deki üretici sunucularına gönderildiğini farkettiğini belirtmiş.

CasperCasper

Söz konusu sızıntının telefondaki rehber uygulaması tarafından yapıldığını belirten kullanıcı, ilgili veri iletişimini önlemek için, telefonunu rootlayarak ilgili uygulamaları kaldırmış ve bu sızıntının da ancak bu şekilde önüne geçmiş olduğunu belirtmiş.

Konu ile alakalı Casper’dan açıklama geldi. Açıklamanın tam metnini aşağıda görebilirsiniz;

“Millilik ve yerlilik vurgularının yapıldığı bugünlerde, ispatsız ve desteksiz olarak hakkımızda çıkan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır.

Haberlerde yer alan VIA M2 model telefonlarda veri kaçağı olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. 27 yıldır Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak tüketicilerine zengin ürün gamı ile ulaşan Casper markası olarak kullanıcılarımızın özel verilerinin korunması konusunda büyük bir hassasiyet gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.

Kullanıcılarımızın 24 aylık garanti periyod sürecinin başlangıcını belirlemek ve takip etmek amacıyla, piyasadaki ürünlerimizin son kullanıcı tarafından kullanılmaya başladığı andan itibaren tarafımızca belirlenen IMEI numarası, yazılım versiyonu, seri-model numarası cihaz tarafından tarafımıza raporlanır. Bu endüstri standartları ile aynıdır ve tüm markalar benzer bilgilerle raporlama yapmaktadır.

Konuyla ilgili açıklamamızı ilginize sunarız. Konuyu gerçek dışı iddialar ile bilerek çarpıtan kişi, kuruluş, mecra ve yabancı markalara karşı hukuki mücadelemizi başlatacağımızı bildiririz.”

Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş.

e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Silas Hayri

Silas Hayri

Yazılım Mühendisi, Test Otomasyon Uzmanı, Teknoloji Tutkunu.

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya