Haftanın Seçkisi

TAM BİR TİTAN! | MSI TITAN 18 HX AI A2XW İncelemesi

TAM BİR TİTAN! | MSI TITAN 18 HX AI A2XW İncelemesi

26 Haziran 2025
xiaomi 15 ultra yeni renkleri

Xiaomi 15 Ultra yeni renkleri belli oldu! İşte yeni renkler!

30 Haziran 2025
podcast ne demek podcast nedir podcast anlamı ne

Podcast ne demek? Podcast kelimesi nereden geliyor?

27 Haziran 2025
samsung

Samsung Galaxy S25 FE hakkında ilk bilgiler! | Exynos 2500 işlemci neler sunuyor?

26 Haziran 2025
android fastboot modu nedir fastboot modundan nasıl çıkılır

Android fastboot modu nedir? Fastboot modundan nasıl çıkılır?

30 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

X Corporation, Nefret Karşıtı Kampanyacılara Dava Açtı!

Şimdilerde X olarak adlandırılan Twitter'ın sahibi X Corp, araştırmaları platformu eleştirenlere karşı dava açıyor.

Yazı: Aksa Umay Kanşıray
5 Ağustos 2023
Kategori: Haber, Sosyal Medya
Okuma süresi: 2 dakika
X Corporation, Nefret Karşıtı Kampanyacılara Dava Açtı!

Şimdilerde X olarak adlandırılan Twitter’ın sahibi X Corp, araştırmaları platformu eleştirenlere karşı dava açıyor.

X Corp, Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’nin (CCDH) verilerine “uygunsuz şekilde erişim elde etmek” için “yasa dışı eylemlerde bulunmakla” suçladı.

Yanıt olarak CCDH, X Corporation’ın sahibi Elon Musk’ı kendisini eleştiren herkesi susturmaya çalışmakla suçladı.

Musk daha önce kendisinin “Düşünce özgürlüğü savunucusu” olduğunu söylemişti.

Eski bakan, The Times’a “Bence Elon Musk’ın bunu yapmış olması olağanüstü. Bu, çok iyi bağlantıları ve güce sahip bir örgütün, çok küçük bir örgütü tehdit ettiği bir tür ‘fare avı’ gibi” dedi.

ABD’de Kongre’nin üç üyesi Lori Trahan, Adam Schiff ve Sean Casten, Musk’a CCDH’e dava açarak “kamu yararına tarafsız araştırmaları susturduğunu” iddia ettikleri bir mektup yazdılar.

CCDH’in CEO’su Imran Ahmed yaptığı açıklamada, “Elon Musk’ın son yasal tehdidi doğrudan otoriterlerliği aştı. Şimdi kendisini eleştiren herkesi susturmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğini gösteriyor.”

Ahmed, CCDH araştırmasının nefret ve dezenformasyonun “Musk’ın sahip olduğu X platformunda ormandaki bir yangın gibi yayıldığını” gösterdiğini iddia etti. X Corp patronunu “haberciyi alaşağı” etmeye çalışmakla suçladı.

Kasım ayında Musk, platformdaki nefret söyleminin devraldığından bu yana üçte bir oranında düştüğünü iddia etti.

İçindekiler

  • Yeni iddialar

Yeni iddialar

CCDH, daha önce Twitter olarak bilinen X’i eleştiren bir dizi rapor hazırladı.

Örneğin, platformun Twitter Blue aboneliğine sahip hesaplardan gelen nefret dolu mesajların “%99’una dair hiç bir çalışma yapmadığını ” ileri sürdü.

Şikayet, CCDH’in araştırmasını ve metodolojisini eleştiriyor. Kuruluşun, raporu yazarken hizmet şartlarını ihlal ederek “kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde” X’ten veri topladığını iddia ediyor.

Ayrıca CCDH’in, müşterilerin sosyal medyadaki markalar hakkındaki konuşmaları izlemesine yardımcı olan Brandwatch adlı bir yazılım aracı aracılığıyla X’in verilerine “yetkisiz” erişim elde ettiğini iddia ediyor.

Dava, adı açıklanmayan bir üçüncü tarafın, Brandwatch  hesap giriş bilgilerini uygunsuz bir şekilde CCDH ile paylaşarak verilere yetkisiz erişim elde etmelerine izin verdiğini iddia ediyor.

Ayrıca CCDH’in amacının, Covid-19 aşıları, üreme sağlığı ve iklim değişikliği gibi konularda aynı fikirde olmadığı zıt bakış açılarını sansürlemek olduğu iddia ediliyor.

Dava, CCDH raporlarının bir sonucu olarak “X’te sürekli olarak reklam veren birkaç şirketin X’te reklam harcamalarını derhal durdurduğunu” iddia ediyor.

İlginizi Çekebilir: Apple ve Samsung İthalat Kısıtlamalarından Etkilenebilir!

Twitter zorluklarla karşılaştığında, Meta bu fırsatı değerlendirerek sosyal medya alanındaki yeni rakibi Threads’i piyasaya sürdü. Şu anda Threads.net üzerinden erişilebilen Threads, sadece mobil uygulama ile faaliyet gösteryor. Ancak, CEO Mark Zuckerberg’ün son tweet’inde ima ettiği gibi değişim için umut vaat ediyor. “Arama ve web önümüzdeki birkaç hafta içinde geliyor,” diyerek ekibinin hızlı yürütme hızını övdü.

 

Aksa Umay Kanşıray

Aksa Umay Kanşıray

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya